Heeten wint van SDOL en leert steeds meer bij

Door een 2-4 overwinning heeft Heeten in de vierde klasse G een mooie serie overwinningen te pakken. ‘We hadden een vervelende start tegen ABS en Nieuw Heeten, dieptepunt was vervolgens Haarle uit. Daarna hebben we een pittig gesprek gehad en zijn er omzettingen geweest. Inmiddels spelen we weer heel aardig’, laat Heeten-trainer Alex Booij aan ons weten.

Booij maakte na de ophanden zijnde degradatie van Heeten uit de derde klasse keuzes om dit seizoen in de vierde klasse goed voor de dag te komen. Toch gaat de oefenmeester uit Wijhe na vijf seizoenen de club verlaten: ‘Ik was graag nog een seizoen hierna doorgegaan in Heeten. Het is gewoon een hele fijne club. We planden een route om terug te komen naar de derde klasse. Dat is niet altijd binnen één seizoen te realiseren, helaas is een langer verblijf niet de keuze.’ Booij gaat op zoek naar een nieuwe club in de regio Salland.

Dan naar het duel van deze zondag, waarin Heeten in de vierde klasse beter voor de dag komt dan enkele weken geleden. ‘Bijvoorbeeld SDOL en Haarle zijn echt geen verkeerde ploegen. Ze zetten vaak hoog druk. In Haarle hadden we daar veel moeite mee. Vandaag in Luttenberg deden we het beter. We hebben met Chiel van Dartel achterin meer voetbal vanuit achteruit en slaan, als het moet, een linie over. Ook zijn enkele jongens terug van blessures en zijn we sowieso fitter. Die optelsom maakt dat we beter met dit soort wedstrijden omgaan’, zag Booij tevreden.

Na een 1-0 achterstand (doelpunt Daan Hober, SDOL) scoorden de Heetenaren snel erop de 1-1 via Arno Hendriks. ‘Na rust maakten we snel 1-2 (Rick Evers, red.) en was het lekker geweest als we sneller de 1-3 hadden gemaakt, die bleef nog een tijdje uit’, analyseerde Booij. Toch wist Heeten in de slotfase via Arno Hendriks en Korijn Schrijver naar een riante 1-4 voorsprong uit te lopen. Voor SDOL maakte Mark Alferink de score nog iets dragelijker (2-4).

Door een prima serie klimt Heeten nu over SDOL heen en staat men op een vierde plaats met 16 punten uit 9 duels.Foto’s: Henk Vloedgraven

Het bericht Heeten wint van SDOL en leert steeds meer bij verscheen eerst op SallandVoetbal.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie