6.5 C
Deventer
zaterdag, januari 22, 2022

Hans Kamphuis tijdelijk wethouder Olst-Wijhe

Hans Kamphuis, nu nog raadslid namens het CDA, is voorgedragen als tijdelijk vervanger van wethouder Herman Engberink. Herman Engberink is al langere tijd ziek. In de raadsvergadering van 25 oktober zal de gemeenteraad Hans Kamphuis formeel benoemen. De nieuwe wethouder gaat de portefeuilles maatschappelijke ondersteuning, werk en inkomen en ruimtelijke ordening behartigen. De portefeuilles introductie Omgevingswet en vitaal platteland gaan naar collega-wethouder Hans Olthof. Het project Noordmanshoek was al tijdelijk overgenomen door Marcel Blind en hij blijft deze ook houden.

Hans Kamphuis is vanaf 2010 lid van de gemeenteraad van Olst-Wijhe. Daarvoor was hij ook raadslid in de toenmalige gemeente Wijhe van 1996 tot 2001. Hij is vereerd om wethouder te mogen worden. “Ik ben blij met het vertrouwen van de raad en de kans om deze tijdelijke taak te vervullen. Ik voel me verantwoordelijk voor het sociaal domein. Dit heeft ook als raadslid altijd mijn aandacht gehad. Daar ligt dan ook een belangrijke motivatie om deze tijdelijke functie uit te voeren. Als wethouder sociale zaken en ruimtelijk ordening is nog veel te doen en daar ga ik graag mee aan de slag.”  Met het aantreden van Hans Kamphuis is het college weer op sterkte en kan er voldoende bestuurlijke aandacht gegeven worden aan de taken voor de komende maanden.

Powered by WPeMatico

Powered by WPeMatico

Redactie
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Stay Connected

812FansLike
1,936VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer