Handbalsters Wijhe’92 handhaven zich na Houdini Act

Leestijd: 2 minuten

De handbalsters van Wijhe’92 spelen volgend seizoen  wederom in de 2de divisie. Dit bereikte zij zaterdagavond 13 april door in een rechtstreeks duel de handbalsters van United Breda met 34-31 te verslaan. De wedstrijd was een Houdini act van de Wijhese dames.

Foto : Airplay Sport

Beidde ploegen eindigde als 10de in hun eigen 2de divisie dit seizoen. Waardoor ze met elkaar moesten uitmaken in Aalsmeer wie zich handhaafde in de 2de divisie en wie door het verlies zou degraderen naar De Hoofdklasse.

De eerste helft ging het in het begin gelijk op. Na 10 minuten spelen stond het 4-4 en merkte je aan beidde kanten dat er wel spanning was. Daarna had Wijhe het heel moeilijk met de fysiek sterke en fysiek spelende tegenstander uit Breda. 10 minuten voor rust was de uitploeg van 7-7 uitgelopen tot een 7-10 voorsprong en denderde door tot een 11-17 ruststand. Het verzet en geloof bij de Wijhese ploeg als supporters leek even weg. Iedereen wist dat als Wijhe nog wat wou het de tweede helft uit een ander vaatje moest tappen.

Houdini Act

Gelijk na de start van de tweede helft stopte de Wijhese ploeg met het breien van de aanvallen en begon effectief te schieten. Met nog 10 minuten te spelen was het 20-23 voor de ploeg uit Breda. Maar de wedstrijd leek gekanteld en het verzet van United Breda gebroken. Mede doordat de scheidsrechters ook klaar waren met het fysieke spel van de ploeg uit Breda wat terecht leidde tot 4 rode kaarten voor hen over de hele wedstrijd. Het officiële eindsignaal klonk 26-26 dit betekende verlengen … Beidde ploegen maar ook de supporters konden even op adem komen na een zenuwslopende wedstrijd die nog 2x 5 minuten verder ging. Wijhe kwam al snel op voorsprong wat betekende dat ze met 29-27 voorsprong de 2de verlenging ingingen. Uiteindelijk trok Wijhe de zege en daarmee de handhaving over de streep met 34-31. Zeker op basis van geloof en doorzettingsvermogen in de 2de helft werd dit behaald.

Het afgelopen  seizoen was een zwaar seizoen voor de ploeg uit Wijhe. Vanaf  het begin van het seizoen  werden mondjesmaat de punten gepakt. Dit leidde eind 2018 tot  het besluit  om per direct  afscheid te nemen van de coach Marjolien Roesink die bezig was aan haar eerste seizoen als hoofdcoach van de Wijhese ploeg. Sharina van Dort nam na de breuk de taken over van Roessink. Eind januari werd bekend dat Laurens Beld aankomend seizoen de nieuwe trainer is van Gastvrij / Wijhe ‘92. Wijhe’92 komt sinds het seizoen 2016-2017 uit in de 2de divisie.