Wesepe door naar 3de ronde nationale handbalbeker

Leestijd: 2 minuten

Op dinsdagavond 11 december stond in sporthal de Hooiberg in Olst de 2de ronde van de landelijke handbalbeker op het programma. De wedstrijd van deze avond was Sportclub Wesepe tegen Handbalvereniging Kwiek 2 uit Raalte. De ploegen waren elkaar een week eerder ook al tegen gekomen, toen won Wesepe met 22-19. Dinsdagavond bleek Wesepe wederom veel sterker dan de ploeg uit Raalte.

Het aanwezige publiek zag hoe Wesepe de eerste paar minuten voortvarend begon, en al snel uitliep naar 3-0. De fase erna kwam Kwiek weer terug in de wedstrijd, mede doordat Wesepe faalde in de afronding. Dit leidde tot een tussenstand van 5-3 voor de thuisploeg. Daarna liet Wesepe zich weer zien zoals ze de wedstrijd ook begonnen; een hoog baltempo bij de uitbraken en efficiënt in de afronding. De rest van de 1ste helft wist Kwiek niet hoe ze hier mee om moesten gaan. Bij rust stond ook de duidelijk terechte tussenstand van 16-6 op het score bord. Een van de aanwezige toeschouwers was oud coach Miro Stare, hij is dit seizoen trainer van Lettele. Miro riep een aantal keer in de eerste helft al naar Irene de Lange, de keepster van Wesepe, ?Irene, dit is een makkie?. En deze woorden bleken uiteindelijk ook waar te zijn, beide ploegen begonnen weer met volle moed aan de 2de helft.

Wesepe ging door zoals ze de 1ste helft geëindigd waren, met een hoog tempo met efficiëntie in de afronding. Toch was het scoreverloop minder dan in de 1ste helft.

Na 10 minuten in de 2de helft stond er 19-7 op het scorebord. Maar nog steeds wist Kwiek niet hoe zich te weren tegen de ploeg uit Wesepe. 3 minuten voor tijd moest Kwiek met een speelster minder ten strijde tegen Wesepe. Een van de speelster van Kwiek gaf een van haar tegenstanders een forse duw, waardoor ze een rode kaart kreeg. De scheidsrechters besloten haar direct van het veld af te sturen.

De einduitslag was 26-13. De handbaldames van Wesepe waren de hele wedstrijd beter en plaatsten zich met deze overwinning voor de 3de ronde van de nationale handbalbeker. Tegenstander daarin zal de 2de divisionist Nieuw Heeten zijn, die won van AAC 1899. De wedstrijd zal medio januari 2013 plaatsvinden, de datum is nog onbekend.

Wesepe won en schreef wederom handbalgeschiedenis voor de ploeg uit Wesepe.

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!