Handbalsters Overwetering verliezen thuis van ESCA Handbal

Leestijd: 2 minuten

Op zondag 27 januari speelden de handbalsters van Overwetering thuis tegen ESCA handbal. De ploegen stonden voorafgaand aan deze wedstrijd op plaats 5 en 6 in de stand. Eerder dit seizoen won ESCA thuis met 27-18 van Overwetering. Op voorhand dus een interessant duel.

ESCA kwam op een 1-0 voorsprong uit een penalty, en dat was eigenlijk typerend voor de wedstrijd. Overwetering probeerde in een matige eerste helft van hun kant wel het spel te maken, maar het geluk zat ze deze ochtend niet mee. De aanwezige toeschouwers zagen regelmatig een schotpoging van de ploeg uit Olst op de paal of de lat eindigen, waardoor telkens het verschil tot 1 punt bleef in het voordeel van de bezoekers. Tegen het einde van de eerste helft liep ESCA meer uit tot een 13-9 voorsprong.

In de rust probeerde trainer Aldo Nijboer met wat omzettingen en puntjes op de i beter uit de kleedkamer te komen. En dit lukte aardig. De ploegen bleven dicht bij elkaar en de kansen bleven over en weer. In de eerste 10 minuten van de 2de helft speelde Overwetering effectiever en met meer lef en scoorde 4 keer achter elkaar.
Dit werd door de aanwezige toeschouwers ook gezien en die gingen nog meer achter de ploeg uit Olst staan. Ondanks dat bleef ESCA hun spelletje spelen en liepen weer wat weg van de thuisploeg, met een 19-15 voorsprong. Die achterstand kwam Overwetering niet meer te boven, wat uiteindelijk leidde tot een eindstand van 17-21. Overwetering verliest thuis van ESCA maar als de slordigheid uit de eerste helft en de ballen op de paal een beter lot hadden gehad, had de ploeg van Aldo Nijboer deze wedstrijd zeker kunnen winnen.

Volgende week spelen de handbalsters van Overwetering tegen HHZD/Heino. Een ploeg die de laatste weken goed draait. Eerder dit seizoen won Overwetering thuis van de ploeg uit Heino. Volgens trainer Aldo Nijboer was dat de beste wedstrijd van Overwetering dit seizoen.
?Maar Overwetering zit de laatste weken in de hoek waar de klappen vallen, dus daarom zal het nu niet zo makkelijk gaan als toen. 100% inzet, dan kunnen we van Heino winnen?, aldus de trainer. Een goede bijkomstigheid is dat Lisa Damman weer terug is, volgens de trainer een speelster die wel het verschil kan maken. Maar de ploeg moet er met zijn allen voor gaan volgende week om de negatieve reeks om te zetten in een positief resultaat.

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!