Griezelen en snoepen in Wijhe tijdens de Hallowieje Week

Volgende week maandag is het zover: het dorp Wijhe wordt waar mogelijk omgetoverd tot een griezelig dorp tijdens de Hallowieje Week. Kinderen krijgen de mogelijkheid om langs versierde huizen te gaan en snoepjes te verzamelen, de bekende traditie Trick or Treat die uit Amerika is overgewaaid. Ook is er een lampionnen optocht, een spooktocht en andere leuke activiteiten.

“We rekenen elk jaar wel op zo’n 600 tot 800 personen”, geeft Peter Lokate aan, organisator van Hallowieje en eigenaar van Party & Pannenkoeken restaurant Lokate. Het restaurant zal volledig in het teken staan van het griezelige, maar gezellige feest. Peter vertelt: “We zijn al druk bezig geweest met de voorbereidingen, alle decoratie in het restaurant hangt al.”

Zijn partner Christel is al even enthousiast. “De spelers van toneelvereniging Tavenu vroegen of ze hier mogen komen schminken en dat levert veel voorpret en gezelligheid op. “Het is echt een feestje om te doen,” vertelt Christel aan Salland1.

Gezellig en griezelig
De organisatie doet een oproep aan omwonenden om de tuinen te versieren in griezelstijl. “Dit hoeft niet veel te zijn, maar voor de kinderen is het erg leuk. Uiteraard zullen de kinderen ook blij worden van een klein snoepje of iets anders lekkers, ” vertelt Peter.

Christel voegt hieraan toe: “De grotere kinderen komen na de spooktocht uitpuffen tijdens de afterparty. “Zo zien ze van dichtbij wie hen zojuist de stuipen op het lijf heeft geprobeerd te jagen en dan lijken ze ineens minder eng geworden,” vertelt Christel lachend. “Er wordt ieder jaar weer naar uitgekeken. Niet alleen door ons, maar vooral door de vrijwilligers die als ‘griezels’ de kinderen de stuipen op het lijf zullen jagen. De Hallowieje-Week is echt een feest voor jong en oud!

Op de website van Hallowieje vind je alle activiteiten en tijden op een rij.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer