1.7 C
Deventer
vrijdag, januari 21, 2022

Grote legeroefening in Olst

In Olst is een legeroefening gaande, drie veerboten van de genie varen over de IJssel heen en weer met ca. 30 ton wegende CV-90 infanterie gevechtsvoertuigen.

Stuit de pantserinfanterie op een rivier? Dan komt de Genie in actie. In korte tijd zorgt de 105 geniecompagnie Waterbouw voor een veilige oversteek. De 105 geniecompagnie Waterbouw oefende afgelopen week aan de IJssel tussen Welsum en Olst. Met behulp van drie veren werden CV-90 infanterie gevechtsvoertuigen de rivier overgezet.

De geniecompagnie is gespecialiseerd in het bouwen van bruggen. De eenheid wordt overal ter wereld ingezet, bij missies waar Nederlandse militairen betrokken zijn. Daarnaast werken de militairen in Nederland bij evenementen als de Vierdaagse van Nijmegen en het Bevrijdingsconcert op de Amstel. Maar ze hebben ook een noodbrug gebouwd over de Geul in het Limburgse Valkenburg. Die plaats was eerder dit jaar zwaar getroffen door de wateroverlast.

105 Brugcompagnie beschikt over twee brugpelotons, een duikerpeloton en een staf/ logistiekpeloton ter aansturing en ondersteuning.
Elk brugpeloton heeft de beschikking over 24 Scania’s WLS om de ladingen te vervoeren die nodig zijn om een vlot of een brug op het water te bouwen. Na te water laten klappen ze open en vormen een brugdeel. Deze delen kunnen aan elkaar worden gekoppeld en middels een bootbruggenbouw op hun plaats worden gebracht en gehouden.

Redactie
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Stay Connected

812FansLike
1,937VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer