Beschadigde woningen door grote brand in Deventer: geen gewonden

Leestijd: < 1 minuut

Even voor half 2 rukte de brandweer uit voor een brand aan de Manegestraat in Deventer. De brand werd al snel opgeschaald naar grote brand. Brandweerlieden uit verschillende gebieden, waaronder Deventer, Diepenveen, Wesepe, Gorssel en Zutphen werden opgeroepen om de brand te blussen. Ook was er ambulance en politie aanwezig.

Bij de brand zijn drie woningen beschadigd. Er is sprake van veel rook- en waterschade. Veiligheidsregio IJsselland laat weten dat de bewoners op tijd de woningen hebben kunnen verlaten. Er is een persoon nagekeken door de ambulance vanwege rookinhalatie. Het was niet nodig om naar het ziekenhuis te gaan.

De brand ontstond tijdens werkzaamheden aan het dakleer van de woningen die gerenoveerd worden en was na ongeveer een uur onder controle. Wel is de brandweer voorlopig nog bezig met de brand. Zo wordt bij omliggende woningen gecontroleerd op CO2 en rook. Ook wordt gekeken of de bewoners van de woningen terug kunnen naar huis. Stichting Salvage (eerste hulp bij brand) is aanwezig voor de schadeafhandeling.

Ook burgemeester van Deventer Ron König was aanwezig bij de brand. Hij nam poolshoogte en sprak met geschrokken bewoners, omwonenden en vakkundige brandweermensen (zie bericht van König op X hieronder).

Video van: @ManuellaPN op X
Video van: @ManuellaPN op X

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App Salland1