Goede prestaties Wijhese tafeltennisjeugd

Leestijd: 2 minuten

De Wijhese afvaardiging aan de Sallandse tafeltennisfinales in Mariënheem heeft vorige week prima gepresteerd. Nick Heuvink werd winnaar in zijn leeftijdscategorie (groep 5/6) en Floor Liefers werd tweede (groep 7/8). Aan het toernooi deden de beste twee deelnemers mee van het laatste plaatselijke scholierentafeltennistoernooi. Dit toernooi werd in december in Wijhe georganiseerd door de Tafeltennisvereniging Wijhe.

De deelnemers bleken in Mariënheem erg aan elkaar gewaagd. Dit leverde veel spannende wedstrijden op die vaak pas in een beslissende game werden beslist. In de poule van groep 7/8 viel Wijhenaar Thom Cornelissen met een derde plaats net buiten de finale. Floor Liefers bereikte deze eindstrijd wel door overtuigend al haar poulewedstrijden te winnen. In deze finale verloor ze helaas nipt met 2-3 van Elise Rook uit Heino, van wie ze in de poule nog wel wist te winnen. Een fraaie tweede prijs dus voor Floor.

In de jongste categorie (groep 5-6) werd gespeeld in twee poules. In beide groepen grepen Wijhese deelnemers Leroy van Weeghel en Michelle Grolleman met een derde plaats net naast de halve finales. Ook Sven Ooms speelde mooie en spannende wedstrijden, maar kwam tekort voor een vervolg in het toernooi.

Een van de halve finales was een Wijhese strijd tussen Daan Liefers en Nick Heuvink. Ze bleken erg aan elkaar gewaagd. Nick trok uiteindelijk met 11-8 in de beslissende game aan het langste eind en mocht door naar de finale. Hierin moest hij spelen tegen Liam de Jong uit Heino van wie hij in de poule nog verloren had. In de finale bleek Nick net iets sterker. Hij won de finale met 2-1 en werd zo Sallands Tafeltenniskampioen 2011.

Tafeltennisvereniging Wijhe feliciteert de winnaars met hun prijzen en hoopt iedereen in december weer te begroeten tijdens de Scholieren Tafeltenniskampioenschappen van Wijhe.

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!