Goede Buren zoekt helpende handen

Het nieuwe duurzame winkelconcept Goede Buren hoopt half mei de deuren te openen voor het publiek. Maar voor die tijd is er nog veel werk te verzetten in het pand aan de Hendrik Droststraat 47. Daarom zoekt stichting Goede Buren Olst op korte termijn nog helpende handen.

“We liggen aardig op schema”, vertelt bestuurslid Martha Beeker met enige trots. “De keuken is in aanbouw, we hebben heel veel plafondplaten gewit en ook de elektra pakken we binnenkort aan.” Het winkelpand gaat binnenkort onderdak bieden aan biologische groenteverkoop van Overkempe, tweedehands kleding van Bij de Buuren, het Repair Café Olst, energie-advies voor particulieren en bedrijven, en het maandelijkse Soepcafé. Ook is het mogelijk om een vierkante meter-schap te huren om op heel kleine schaal eigen producten of tweedehands spullen te verkopen. “Ook kunnen mensen het pand of een deel daarvan voor een of meerdere dagdelen huren. Zolang hetgeen ze er willen doen maar past onder de duurzaamheidsvlag van Goede Buren”, vertelt Beeker.

Extra hulp

Om dit alles vanaf half mei te kunnen bieden, moet er nog wel flink wat gebeuren. Vrijwilligers van de deelnemende organisaties doen hun best daarvoor, maar kunnen nog wel wat extra hulp gebruiken.

Beeker: “We hebben behoefte aan allerlei soorten hulp: iemand die spullen kan vervoeren, schilderen, schoonmaken, timmerwerk doen, het maakt niet uit. Maar straks hebben we ook mensen nodig om te helpen de winkel te laten draaien. Want alles doen we hier op vrijwillige basis. Hoe meer mensen, hoe vaker we open kunnen zijn.”

Wie belangstelling heeft of eerst meer informatie wil, kan Goede Buren bellen op nummer 06-24947699 of een mailtje sturen naar goedeburenolst@gmail.com . Meer informatie is ook te vinden op www.goede-buren.nl .

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie