Go Ahead Eagles wint oefenduel van Ajax

Op een bijveld van De Toekomst in Amsterdam won de formatie van René Hake maandagmiddag een vriendschappelijke wedstrijd met 0-1 van Ajax. Aan beide zijdes werden spelers gebruikt welke het afgelopen weekend niet de volle 90 minuten speelden.

Het besloten duel werd live uitgezonden op het YouTube kanaal van Ajax waar te zien was dat Go Ahead Eagles vanaf het begin onder druk stond in Amsterdam. Met Erwin Mulder op doel, Pim Saathof, Joris Kramer, Jamal Amofa en Dean James in de defensie werd gestart. Op het middenveld traden aan: Oliver Edvardsen, Xander Blomme en Evert Linthorst. In een meer aanvallende rol waren Darío Serra, Sylla Sow en Thibo Baeten actief ‘onder de rook’ van de Johan Cruijff Arena.

Opbouwfout
Linthorst, Berghuis, Baeten en Klassen waren gevaarlijk in het eerste kwart. Na de wissel van Llansana voor Blomme maakte Ajax een kapitale opbouwfout achterin. Steven Berghuis verspeelde het speeltuig waarna Sylla Sow die de bal panklaar legde voor Thibo Baeten. De Belgische spits schoof koel de 0-1 voor Go Ahead Eagles binnen.

Aluminium
Met name Rasmussen kreeg grote kansen voor de thee, maar de 0-1 bleef halverwege staan. Ook na de hervatting bleef Ajax het meest in balbezit, terwijl Baeten, Adekanye kansrijk waren voor Kowet. Godts raakte de paal en Serra miste een uitgespeelde kans aan de andere kant. Jorn Smits, Robbin Weijenberg Aventis Aventisian en Milan Berenschot kwamen voor de, in het zwart spelende, GA Eagles nog in het veld.

De 0-1 bleef uiteindelijk staan en dus won Go Ahead Eagles van Ajax Amsterdam.

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR - - Momenteel bekleedt de 55 jarige Erik de functie van hoofdredacteur en is dagelijks werkzaam op de hoofdredactie in Wijhe. - - Daarnaast is de geboren en getogen Deventenaar (onbezoldigd) actief als verslaggever bij alle Go Ahead Eagles wedstrijden. Dat verslag is wekelijks te horen in Salland Sport.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer