Go Ahead Eagles komt met de schrik vrij in Haarlem

Bij één van de oudste voetbalclubs van Nederland ontsnapte gisterenavond het team van René Hake aan een pijnlijke bekeruitschakeling. Op het sluiten van de markt kon de gelijkmaker worden gescoord, waarna in de verlenging de amateurs van HFC terzijde kon worden gezet met ruime cijfers.

Matig positiespel, vreemde keuzes en een slechte veldbezetting illustreerde de eerste helft op het sompige veld langs de oude hoofdtribune aan de Spanjaardslaan in Haarlem. Het team van GertJan Tamerus kon op karakter mee in het lage tempo van de Deventer formatie. Alleen Adekanye werd eenmaal gevaarlijk, terwijl Dijkstra aan de andere zijde doelman Erwin Mulder testte.

De volgepakte hoofdtribune in Haarlem Zuid waar de Koninklijke HFC eredivisionist lang in spanning hield.

Foto: Henny Meyerink

Op de paal gekruld
In het tweede deel werd het tempo wat opgevoerd. Op de steeds slechter wordende grasmat ontstonden de eerste haarscheurtjes in het verzet van de Koninklijke HFC. Adekanye en Kuipers vonden oud-collega Michaelis op hun weg, terwijl Rommens een vrije trap op de paal krulde. Ondanks het overwicht was het HFC dat de voorsprong pakte.

De onverzettelijke Bobby Adekanye probeert ruimte te creëren om de defensie van Koninklijke HFC te kraken.

Foto: Henny Meyerink

Keurig binnen knikte
Vier minuten voor tijd vond Bouchnafa de bal pardoes terug voor zijn linker, waarna de invaller de uiterste hoek vond achter de Eagles goalie. Een ultiem slotoffensief moest GA Eagles dan aan een verlenging gaan helpen tegen de Tweede divisionist. Die treffer kwam er omdat verdediger Nauber de voorzet van Adekanye keurig binnen knikte voor de 1-1.

Gerrit Nauber loopt juichend weg na zijn treffer vlak voor het einde van de officiële speeltijd in Haarlem.

Sylla Sow pakt de bal uit het net om snel verder te kunnen.

Foto: Henny Meyerink

Bleef strijden
In de extra tijd moest Mulder een fantastische lob van Volendammer Vlak onschadelijk maken en teisterede Adekanye het aluminium nogmaals. Ook in de verlening was de rood-gele formatie de bovenliggende partij, maar HFC bleef strijden voor de eigen fanatieke aanhang in Haalem zuid. Dat strijden nam invaller Van den Berg wel heel erg letterlijk met een vliegende tackle op de achillespezen van Olivier Edvardsen. De rappe buitenspeler kwam met de schrik vrij, maar de Haarlemmer niet; hij moest vroegtijdig onder de douche.

Max Veerman van Koninklijke HFC probeert Mats Deijl te stuitten in de eerste bekerronde.

Foto: Henny Meyerink

Geduldig binnenwerken
De ban werd gebroken door diezelfde Edvardsen die raak kegelde halverwege de eerste verlenging. In het laatste deel richting de 120 minuten kreeg HFC nog wel een kansje, maar Sylla Sow besliste het duel definitief door geduldig de 1-3 binnen te werken. Het slotakkoord was voor de Belgische spits Baeten die dolblij was met zijn allereerste officiële treffer in Deventer dienst waarmee de eindstand op 1-4 werd gezet.

Sylla Sow die de 1-3 ‘binnenschept’ achter doelman Mitchel Michaelis waardoor het 1-3 wordt aan de Spanjaardslaan in Haarlem zuid.

Foto: Henny Meyerink

Kritisch, maar opgelucht
Daarmee zit Go Ahead Eagles in de koker voor de tweede ronde van de nationale beker. Trainer René Hake gaf aan dat het een bekeravond was waar alles in zat. Door het matige spel van zijn team kon de thuisclub het geloof in goed resultaat behouden en pas in de verlenging kon het verschil gemaakt worden. Daarmee toonde de oefenmeester zich kritisch, maar ook opgelucht.

Oefenmeester René Hake bedankt de ruim meegereisde Deventer aanhang voor hun steun gedurende een pittig bekeravondje bij HFC.

Foto: Henny Meyerink

Interviews
Het gehele gesprek kunt u hieronder terugluisteren, evenals de uitgelaten reactie van Thibo Baeten, die zijn treffer opdroeg aan zijn Peter en Meter. Deze interviews zijn ontleend aan het sportprogramma Salland Sport die alle competitieduels van Go Ahead Eagles live ‘verslaat’.

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR - - Momenteel bekleedt de 55 jarige Erik de functie van hoofdredacteur en is dagelijks werkzaam op de hoofdredactie in Wijhe. - - Daarnaast is de geboren en getogen Deventenaar (onbezoldigd) actief als verslaggever bij alle Go Ahead Eagles wedstrijden. Dat verslag is wekelijks te horen in Salland Sport.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer