Gezond en leerzaam uitje gezin in meivakantie met LekkerBoer Foodcamp

MarcoShow Live!

Foto: https://www.facebook.com/lekkerboer.nl/

In de meivakantie, op vrijdag 3 mei, kunnen kinderen en hun ouders niet alleen lekker bewegen in de buitenlucht tussen de koeien, maar ook gezonde hamburgers (vlees en vega), lente-salades en hangop maken en proeven. De ingrediënten zo puur mogelijk en uit de buurt. Zo komt het vlees voor de zogenaamde ‘De Riet-burger’ van boerderij De Riet, waar de Foodcamp gehouden wordt, groentes van Overkempe en broodjes van Bökkers Mölle. Alles wordt bereid met minimale toevoegingen als suiker en zout.

De Foodcamp vindt plaats bij Ellis en Tom Lugtenberg van melkveebedrijf De Riet in Olst. Zij nemen de deelnemers mee over hun bedrijf en laten vanaf de kalfjes tot en met de melkkoeien zien wat er voor nodig is om melk en vlees op hun bedrijf te produceren. Deelnemers mogen ook verse melk proeven. Leon Ripperda van Eten & Drinken BijRipperda maakt samen met kinderen en ouders een gezonde ‘De Rietburger’, verschillende lentesalades en een zuiveltoetje van de producten van de boerderij in de LekkerBoer foodtrailer. Daan Damveld van Sportcentrum Leef! Wijhe neemt de deelnemers mee over het erf en door de weilanden in een kind-ouder farm bootcamp. Albert Heijn Boomgaard Wijhe levert producten voor het kookonderdeel. Studenten van Landstede MBO helpen tijdens de Foodcamp bij de verschillende onderdelen.

Waar en wanneer

Vrijdagmiddag 3 mei van 15.30-18.00 uur bij melkveebedrijf De Riet in Olst. Op www.lekkerboer.nl/foodcamp is meer informatie te vinden en een overzicht van alle 15 Foodcamps.

Opgave en kosten

Er zijn nog plekken beschikbaar. Vol is vol. Kinderen kunnen zich t/m 2 mei aanmelden met hun ouders via www.lekkerboer.nl/foodcamp. De prijs is 7,50 euro per persoon.

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie