GEZOCHT: MANNEN v.a. 20 JAAR voor het toneelstuk: Hertha….Omdat ze een joods meisje was.


In april 2012 zal het toneelstuk: ?Hertha?.Omdat ze een Joods meisje was..?. worden opgevoerd in Wijhe. Een voorstelling geïnitieerd door het Verenigd Comité Wijhe, gebaseerd op het boekje van dhr. J. Veerman over Hertha Aussen.
De voorstelling gaat over een Joods meisje dat voor en in het begin van de tweede wereldoorlog met haar vader en moeder en zus in Wijhe woonde en uiteindelijk gedeporteerd naar kamp Westerbork en uiteindelijk is omgekomen in het voormalig concentratiekamp Ausschwitz. Gedurende deze periode heeft zij een intensieve briefwisseling met haar vriendin Netty gehad. Deze brieven zijn bewaard gebleven.
Voor deze bijzondere voorstelling zijn wij nog op zoek naar: MANNEN vanaf 20 jaar.
Ben je geïnteresseerd en wil je auditie komen doen voor deze voorstelling? Laat dit dan weten via de mail: secretariaat.vc@kpnplanet.nl.  Je krijgt dan een aanmeldingsformulier teruggemaild waarop je je persoonlijke gegevens kunt invullen.

N.a.v. de brieven en het boekje van Jan Veerman is besloten een voorstelling te ontwikkelen over dit bijzondere verhaal.
De regie van deze voorstelling ligt in handen van theatermaker Jolmer Versteeg. Het script is geschreven door Iona Daniel en Rineke Roosenboom.
De première staat gepland medio april 2012. De repetities vinden iedere woensdagavond plaats in Wijhe.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie