Geslaagde Nederpopavond in Olst: “Voordat ik het doorhad, was de eerste set alweer voorbij”

In een goedgevuld Holstohus brachten Frank Kleine Schaars en Marco ten Kate met een zeskoppige band de Nederpop naar Olst. Muziek van onder andere Doe Maar, De Dijk, André Hazes en Het Goede Doel zorgde voor een feest van herkenning bij de bezoekers. Zanger en gitarist Frank Kleine Schaars blikt terug op de geslaagde avond.

”Het was supergezellig”, begint Frank enthousiast te vertellen. ”Wat vooral leuk was om te zien, was dat het publiek vanaf het eerste nummer volop aan het dansen en meezingen was. Zo ging het de hele avond door.” Niet alleen de bezoekers, maar ook Frank en de andere bandleden hadden het erg naar hun zin: ”We waren aan het spelen en voordat ik het doorhad, was de eerste set alweer voorbij. Het was een onwijs leuke en gezellige avond met een ontzettend goede vibe.”

We wonen tenslotte in Salland…
Er waren zeker 300 bezoekers aanwezig die vermaakt werden met een optreden van twee uur: ”Al met al speelden we een stuk of 30 nummers verdeeld over twee sets van een uur. De tweede set duurde wat langer, omdat deze bestond uit medleys van Normaal, Drukwerk en andere langere nummers.” Het publiek ging extra uit hun dak bij de medley van Normaal: ”We wonen tenslotte in Salland, dus dat is dan ook weer niet zo heel verwonderlijk”, grapt de Wijhenaar.

Tekst gaat verder onder foto

Muziekliefhebbers in het Holstohus aan het genieten van Nederpop

Voorafgaand wat verkouden
”In de aanloop naar het concert was ik een aantal dagen wat verkouden”, geeft Frank aan. ”Je gitaar kun je stemmen, maar met je stem wordt dat toch wat lastiger. Gelukkig ging dat allemaal goed. Gisteren was een relaxte dag thuis en dat is dan ook wel fijn om even bij te kunnen tanken. Vandaag zijn we weer als vanouds aan het werk.”

Ongetwijfeld een vervolg
De reacties die de band na het optreden ontving, waren volgens Frank te vergelijken met de reacties van vorig jaar in Wijhe: ”Het was een feest van herkenning en mensen hopen dat het volgend jaar opnieuw plaatsvindt. Het zal ongetwijfeld een vervolg krijgen en dat zal misschien wel weer in Olst zijn. Iedereen is heel enthousiast en wij zelf ook en daar begint het mee. Op het moment dat iedereen er gewoon plezier in heeft, wordt het een superleuke avond en daar is het om te doen.”

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer