Gemeente Raalte garandeert lening voor Stichting Dorpshuis Lierderholthuis

Op 11 mei 2020 brandde het dorpscafé van Lierderholthuis af. Stichting Dorpshuis Lierderholthuis gaat de horecavoorziening opnieuw opbouwen en integreren in het bestaande, naastgelegen dorpshuis. Daarnaast worden op de bovenverdieping drie appartementen gerealiseerd. Om de bouw te kunnen bekostigen, staat de gemeente Raalte garant voor een lening van €500.000.

Wethouder Frank Niens: “Het dorpshuis en het café vervullen een belangrijke sociale functie in het dorp. Daarnaast zijn de drie appartementen een mooie aanvulling op het woningaanbod. Als gemeente juichen wij dit initiatief van harte toe en staan wij graag garant voor de lening.”

Bestuur Stichting Dorpshuis Lierderholthuis: “We bouwen samen aan de plek waar we elkaar als dorpsbewoners kunnen ontmoeten. Het gebouw biedt straks ruimte voor verschillende culturele en sociale activiteiten. Zonder de garantstelling van de gemeente zou het niet mogelijk geweest zijn.”

Over de garantstelling en lening
Een gemeente kan garantstellingen verlenen voor activiteiten die een gemeentelijk belang dienen. Daar is hier sprake van. De lening wordt verstrekt door de Nederlandse Waterschapsbank (NWB). Voorafgaand vond er een kritische toets plaats. De lening wordt gebruikt voor de aflossing van een lineaire lening van €300.000 euro en een overbruggingskrediet van €200.000. Het overbruggingskrediet wordt binnen twee jaar afgelost vanuit verschillende fondsen, zoals LEADER, Leefbaar Platteland (Provincie Overijssel), VSB en het Oranjefonds.

Marcel Schaufeli
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer