Gemeente Olst-Wijhe bedankt inwoners voor goed gescheiden pmd

Onder het motto ‘Een echte Terugwinnaar maakt van afval weer grondstof!’ begon de gemeente Olst-Wijhe samen met ROVA in september 2022 met de aanpak Terugwinnaars; een gerichte aanpak voor het goed scheiden van PMD afval. En met succes: 85% van de gecontroleerde pmd-containers bevat nu goed gescheiden pmd en dus waardevolle grondstof voor nieuwe producten. Om inwoners te bedanken voor hun inspanningen de afgelopen periode, plaatst de gemeente op de Elshof een bankje van gerecycled plastic. Inwoners konden hun stem uitbrengen op hun favoriete locatie voor het bankje.

Inwoners bedankt!

De afgelopen periode hebben we veel aandacht besteed aan het belang van het goed scheiden van afval en grondstoffen. Hier hebben onze inwoners goed aan meegedaanOm onze inwoners te bedanken voor hun inzet, willen we graag iets teruggeven: een gerecycledplastic bankje in onze gemeente. We hebben ervoor gekozen om inwoners te laten stemmen op drie mogelijke locaties voor het plaatsen van het bankje: de Noormandshoek, het kerkplein in Olst en in de kern Elshof. Zo maken we het resultaat van afvalscheiding voor iedereen tastbaar en kunnen inwoners vanaf dit bankje genieten van de mooie en schone omgeving.”, vertelt wethouder Marcel Blind.

Mooie resultaten

Marcel Blind vertelt enthousiast over het resultaat: “Olst-Wijhe presteerde al goed als het gaat om afval scheiden. Maar toch zien we dat de aanpak Terugwinnaars een positief effect heeft gehad. Verkeerde producten in het PMD zorgt voor afkeur van een hele partij en dat moet alsnog verbrand worden. We hebben het percentage pmd-containers met zuivere grondstoffen zien stijgen van 72% naar 85%. Goed nieuws, want goed gescheiden pmd is grondstof voor nieuwe producten. Daarnaast biedt dit ook een financieel voordeel, want het verbranden van restafval kost onnodig geld. Hopelijk houden we in de toekomst dit positieve resultaat met elkaar vast, met winst voor het milieu en de portemonnee!”

Salland1 liep mee met het project Terugwinnaars van de Gemeente Olst-Wijhe. Hier zie je de video

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,015VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer