Geen wedstrijden GA Eagles meer in Terwolde?

Een gemis voor de fans; geen open dag en niet meer langs de lijn in Terwolde om van de oefenduels te genieten op ‘Klein-Milanello’. Het volledige oefenprogramma is ook nog niet officieel bekendgemaakt.

Enkele data liggen wel vast, op 2 juli start de eerste training van Go Ahead Eagles in Terwolde. Twee dagen later het traditionele duel tegen de huidige 5e-klasser, de oorspronkelijke bespeler van ‘Sportpark Woldermarck’.

Besloten
Via de site van FC Den Bosch werd duidelijk dat op 22 juli een onderling oefenduel is afgesproken. Daarbij is al vermeld dat Go Ahead Eagles de ‘thuisclub’ is en het om een besloten oefenduel gaat. Waar deze wedstrijd gaat plaatsvinden blijft dus geheim.

Verboden
Er bestaat al enige tijd discussie over de duels in Terwolde, dat begon in 2014 toen Burgemeester Jos Penninx, van de gemeente Voorst, de wedstrijd tegen Sparta verboden had uit vrees voor ongeregeldheden.

Zutphen
Daarom wijkt Go Ahead Eagles noodgedwongen uit. Want in Terwolde is er maar toestemming voor één duel, die tegen de plaatselijk SV zelf. De eerste definitieve wedstrijd op ‘vreemde grond’ zal gespeeld worden in Zutphen. Op de accommodatie van AZC zal op 8 juli gespeeld worden tegen PAOK Saloniki.

SV GAE
Gisterenavond hield de Supportersvereniging een avond waarbij al verteld werd dat er mogelijk geen enkel duel meer gespeeld gaat worden in Terwolde. Dat het louter als trainings-accommodatie zal worden gebruikt en de oefenduels elders gespeeld gaan worden. Dat zou een triest einde zijn voor een heerlijke traditie.

Adelaarshorst
Oefenduels kunnen ook niet in De Adelaarshorst worden gepland voorafgaand aan het nieuwe seizoen. Het bestuur heeft immers gekozen voor het concert van Snelle en de consequentie dat er een nieuwe grasmat aangelegd dient te worden. Die mat is natuurlijk niet tijdig speelklaar voor de oefenduels zo vroeg na het inzaaien.

Open dag
Daarnaast vinden er diverse bouwactiviteiten plaats en wordt er, naast een grasmat op het hoofdveld, ook een hypermodern hybride trainingsveld aangelegd achter de IJsseltribune.
Een type veld welke Van Dop ook in het vooruitzicht heeft gesteld voor het hoofdveld.

Door diverse bouwwerkzaamheden aan het stadion, ook achter de Leo Halle tribune komen er aanpassingen, ziet de club zich genoodzaakt de open dag van 2023 uit te stellen. De club kijkt naar mogelijkheden in de winterperiode.

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR - - Momenteel bekleedt de 55 jarige Erik de functie van hoofdredacteur en is dagelijks werkzaam op de hoofdredactie in Wijhe. - - Daarnaast is de geboren en getogen Deventenaar (onbezoldigd) actief als verslaggever bij alle Go Ahead Eagles wedstrijden. Dat verslag is wekelijks te horen in Salland Sport.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer