Geen slachtdag i.v.m. verbouwing Strunk

De jaarlijks terugkerende slachtdag van boerderij Strunk zal dit jaar niet plaatsvinden. Traditioneel vindt deze plaats eind november, maar dit jaar gaat hij niet door. Dit in verband met de verbouwplannen die er zijn voor boerderij Strunk. Om te beginnen zal de monumentale boerderij worden gerenoveerd. Veel van het houtwerk, stucwerk en ook de rieten kap is dringend aan vervanging toe.  Verder zijn er plannen om de schuur, die nu alleen als oplag dient, te verbouwen tot een multifunctionele ruimte.

De plannen beginnen nu zulke concrete vormen aan te nemen, dat bestuur en vrijwilligers van boerderij Strunk alle tijd nodig hebben om dit hele proces in goed banen te leiden. Zo zal de gehele collectie tijdelijk elders ondergebracht moeten worden. Deze zal dan tegelijkertijd gecatalogiseerd en gefotografeerd worden.

Vanwege alle voorbereidingen ziet het bestuur geen kans om dit jaar de slachtdag door te laten gaan. Het streven is om volgend jaar wel weer een slachtdag te organiseren. De koffieconcerten gaan dit seizoen wel gewoon door. Het eerstvolgende concert met Hét Saxofoonkwartet vindt plaats op zondag 18 november.

Als alles volgens plan gaat hoopt het bestuur in september volgend jaar helemaal klaar te zijn met de verbouwing.

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie