Festiviteiten rondom Raalte 900 komen knallend ten einde

Na een jaar vol festiviteiten en evenementen ter ere van het 900-jarig bestaan van Raalte, is het tijd voor de afsluiting van dit bijzondere jaar. De inwoners van Raalte kunnen zich verheugen op een bijzondere afsluiting van het jubileumjaar. Vrijdagavond 17 november is er een lampionnenoptocht, waarna er een tijdscapsule wordt begraven op de Grote Markt. Vervolgens is er in de Plaskerk een bijeenkomst, en zijn er in diverse Raalte kroegen feestelijkheden.

Licht door de winkelstraten

De lampionnentocht voor de kleinsten gaat starten vanaf de Swaenewoerd in Raalte en geeft een slinger van licht door de (winkel)straten.

De optocht zal een betoverende sfeer geven met daarbij straattheater en een vuurspuwer.

Aan het einde van de optocht is er voor alle kinderen die de tocht hebben gelopen wat lekkers.

Bewaren van herinneringen voor toekomstige generaties
Door middel van een tijdscapsule wordt er een blijvende herinnering aan de toekomst meegegeven. Het geboortekaartje van de Raaltenaar die op 9 september (9e maand) werd geboren zit erin. Deze tijdscapsule bevat belangrijke herinneringen, boodschappen en symbolen die worden begraven om te worden ontdekt door toekomstige generaties. Een symbolische handeling om de rijke geschiedenis van Raalte te bewaren voor de komende eeuwen.

Salland1 maakte een reportage van de voorbereidingen hiervan.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer