Festival Klaterklanken trekt honderden bezoekers uit het hele land 

Verscholen in de bossen en weilanden achter de dijk tussen Olst en Deventer liggen nog steeds de bunkers en geschutsopstellingen van de IJssellinie. Een voortvloeisel uit de Koude Oorlog om destijds een Russische opmars een halt toe te roepen.

Tot 1990 een geheime locatie, maar inmiddels door de Stichting IJssellinie zorgvuldig gerestaureerd en regelmatig opengesteld voor publiek.

Roman Sanchez afkomstig uit Barcelona, woont inmiddels al twee jaar in Utrecht.

Het contrast kon niet groter zijn, het landgoed de Haere was zondag de hele dag het toneel van het festival Klaterklanken dat honderden bezoekers van heinde en verre naar Olst trok.

Bezoekers wandelden onder leiding van een gids, in groepjes naar een aantal verborgen locaties op het landgoed. De musici stonden zonder geluidsinstallatie, podium, midden in de natuur. Vervolgens luisterden en keken ze naar korte concertjes van vooral jonge musici en ensembles. Wat de musici speelden was een verrassing. 

Klaterklanken presenteert vooral jonge, professionele musici met oog en oor voor het muzikale avontuur en de interactie met het publiek. 

YouTube player


Willem Hutten

Dankzij de hulp van vrijwilligers kon Klaterklanken niet georganiseerd worden, zij hebben mede 750 bezoekers afgelopen zondag een mooie muziek-en natuur ervaring bezorgd.

Willem Hutten uit Olst was een van de vele vrijwilligers. “Ik was zaterdag ook al de hele dag bezig voor Klaterklanken in Markelo. Had gelezen dat ze daar nog wel wat hulp konden gebruiken. En vandaag ben ik hier. Het is mooi weer, ik kom aardige bezoekers en artiesten tegen, het zijn nuttige werkzaamheden en vind het daarom leuk om te doen.”

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,011VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer