Excursie Vogels kijken langs de Regge bij Hellendoorn

Zondag 26 mei houdt Landschap Overijssel een ‘Op stap’ excursie Vogels kijken langs de Regge. Onder leiding van een gids wandelt u in de vroege ochtend ongeveer twee uur door dit mooie, waterrijke gebied. Het genieten en herkennen van vogels staat centraal. De kosten bedragen € 5, – per volwassene en € 2,50 per kind. Als u donateur van Landschap Overijssel bent, of van één van de 12 andere Landschappen, dan neemt u op vertoon van uw pasje gratis deel. De ‘Op stap’ excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Koemaste / Kalvenaar

Tot 2005 waren Kalvenhaar en Koemaste landbouwgebieden die intensief werden gebruikt, met hoofdzakelijk graslanden en maisakkers. Er kwamen weinig dieren en planten voor. Inmiddels is het gebied in beheer bij Landschap Overijssel en opnieuw ingericht. In samenwerking met het waterschap Regge en Dinkel is er een natuurlijke kronkelende loop gecreëerd voor de Regge, waardoor natte natuur zich heeft kunnen ontwikkelen. Er zijn nu graslanden, bosjes, houtsingels, poelen en graanakkers en rietlanden.

Op dit moment komen er veel verschillende soorten planten en bomen voor. Ook is het een vogelrijk gebied met tientallen verschillende soorten (in 2018 ruim 100 soorten)

Aanmelden

Ga tijdens deze vroege Op Stap tocht mee met een gids die je op bijzondere plekken langs De Regge, zal leiden. Het betreft een wandeling van ongeveer 2 uur waar vogels in dit gebied centraal staan. Deze excursie is zeer geschikt voor de beginnende vogelaar.

De Nadruk ligt op genieten en het herkennen van vogels. We hopen op verschillende soorten water- en moerasvogels , maar we mogen ook kleinere zangvogels en enkele weidevogels verwachten. En…. met veel geluk de ijsvogel, de grote gele kwikstaart en de patrijs. Het meenemen van een verrekijker is aanbevolen evenals het dragen van laarzen. Omdat het met kleine groepen eenvoudiger is om vogels te spotten is de groepsgrootte beperkt en dien je je van te voren aan te melden. Dit kan via http://www.landschapoverijssel.nl

Na opgave ontvang je een bevestiging met de exacte startplaats van deze vroege ochtendexcursie. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.landschapoverijssel.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie