“Erve Klijnevink” in Wesepe officieel geopend


Vrijdag 30 september heeft de wethouder van Olst-Wijhe en de burgemeester van Raalte de boerderijappartementen ?Erve Klijnevink? van de familie Albers in Wesepe officieel geopend.
Wethouder Van den Berg van de gemeente Olst-Wijhe en burgemeester Zoon van de gemeente Raalte waren uitgenodigd voor de opening. De reden hiervan is dat de boerderijappartementen in beide gemeenten liggen.


De familie Albers woont al geruime tijd aan de Broeklanderdijk 4 in Wesepe. De
niet gebruikte gebouwen raakten steeds verder in verval. De provincie Overijssel wees hen op mogelijkheden vanuit het Stimuleringsprogramma Reanimatie Industrieel en Agrarisch Erfgoed en het subsidieprogramma VAB, vrijkomende Agrarische Bebouwing. Dit traject is opgestart en daarna zijn de meeste vergunningen in behandeling genomen bij de gemeente Raalte omdat het grootste gedeelte van de werkzaamheden in Raalte plaatsvonden. De familie woont in de gemeente Olst-Wijhe.

In korte tijd is er veel werk verricht, zo is de jongvee- en varkensstal verbouwd tot een tweetal boerderijappartementen voor recreatieve doeleinden. Het rieten dak is vernieuwd, financieel ondersteund door Stichting Sallands Erfgoed en er is een originele 1-roedige hooiberg teruggeplaatst.

De familie Albers laat met de realisatie zien dat er volop gewerkt wordt aan een leefbaar platteland en wil graag anderen inspireren om iets te gaan ondernemen op het platteland. Ook is zo te zien wat er gebeurd is met het subsidiegeld en is zichtbaar gemaakt dat de vanouds agrarische functie goed kan samengaan met andere, nieuwe functies. De familie Albers is erg blij met de goede samenwerking van de diverse instanties, maar ook met de beide gemeenten.

Wethouder Van den Berg mocht het zuidelijke appartement openen en burgemeester Zoon het noordelijke. Dochter Fleur (16 jaar) mocht beiden de sleutel overhandigen. Hierna was een informeel samen zijn met genodigden.

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie