Erop of eronder voor de ploeg uit Demtâh

Komende woensdag gaat Go Ahead Eagles spelen voor hun laatste kans op rechtstreekse promotie. De grootste concurrent De Graafschap heeft afgelopen vrijdag punten laten liggen waardoor het nu spannender wordt dan ooit. Maar liefst vier ploegen kunnen nog rechtstreeks promoveren naar de Eredivisie.

De ploeg uit Deventer moet het helaas doen zonder sterkhouder Luuk Brouwers. Hij raakte in de wedstrijd tegen NEC geblesseerd en verdere onderzoeken wijzen uit dat hij geopereerd moet worden. Brouwers is al het hele seizoen de motor bij Eagles op het middenveld en zal dus zeker gemist gaan worden.

Nu wacht Go Ahead een lastige uitwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam. Ondanks dat zij nergens meer voor spelen, willen zij de laatste wedstrijd van het seizoen winnend afsluiten. De vorige ontmoeting eindigde in een doelpuntloze 0-0. Met een spits die 22 doelpunten heeft gemaakt heeft Excelsior met Ómarsson een makkelijk scorende speler in de selectie, die het zal gaan opnemen tegen de recordpakkende keeper Jay Gorter met de meeste clean sheets.

Naast de Graafschap en Go Ahead Eagles kunnen NAC Breda en Almere City ook nog promoveren. Zij nemen het op tegen respectievelijk Cambuur Leeuwarden en Jong PSV. Het is uniek, vier ploegen die nog kans maken op rechtstreekse promotie op de allerlaatste speeldag van de competitie.

Mocht de Graafschap doen wat er van hen verwacht wordt, dan zal de strijd gaan om plek 3, die recht geeft op de thuiswedstrijden in de play-offs. Dit seizoen zijn er geen heen- en terugwedstrijden, enkel heenwedstrijden. Bij een derde plek heb je dus dat voordeel om thuis aan de aftrap te beginnen. Momenteel is Go Ahead Eagles een van de gegadigden voor die positie, maar als zij de wedstrijd verliezen of gelijk spelen, en de concurrenten winnen wel hun wedstrijd. Dan kan de Deventer ploeg ook zomaar naar de vijfde plek verdwijnen wat dan natuurlijk een groot nadeel is.

Morgenavond 12 mei komen we erachter wie er gaat promoveren en wie er mogen blijven dromen van promotie. Deze wedstrijd is te beluisteren op 107.3 voor Deventer. 105.7 voor Olst-Wijhe en 105.1 voor Raalte en natuurlijk via onze website. www.salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer