Ercan nog steeds vermist, vriendin vreest voor het ergste

0
154

Bron: RTVOost
Ze blijft hoop houden. Lisa, de 25-jarige vriendin van de al anderhalf jaar vermiste Ercan Özturk. Hij vertrok eind maart 2021 in Apeldoorn, ging in een auto naar Deventer, maar sindsdien ontbreekt van hem ieder spoor. Lisa hoopt dat Ercan nog in leven is en dat hij binnenkort weer voor haar neus staat. “Zolang het tegendeel niet is bewezen, is er altijd hoop.”

Trillend van de spanning en zichtbaar emotioneel vertelt Lisa haar verhaal. Ze wil de personen bereiken die weten wat er met haar vriend is gebeurd. “Kun je jezelf in de spiegel aankijken als je iets weet maar je mond houdt? Er zijn zoveel mensen die veel om hem geven en niet meer lekker slapen. Wij willen gewoon antwoorden, dus praat als je iets weet”, vertelt een geëmotioneerde Lisa.

Zondag 28 maart 2021. Een gewone zondag voor Lisa en Ercan. Ze wonen samen in Apeldoorn, sinds 2017 hebben ze een relatie. Het gaat zo goed tussen de twee dat ze een gezinnetje willen stichten. Lisa is eind maart 2021 zes maanden zwanger van Ercan. In de namiddag verlaat Ercan het huis in de omgeving van het Zuiderpark in Apeldoorn.

“Hij zei gewoon dat hij naar buiten ging”, blikt Lisa terug op die bewuste zondag. “Het was normaal voor hem om naar buiten te gaan. Daar heb ik ook geen vragen over gesteld. Hij was met vrienden, dat was een dagelijks iets.”

Telefoon stond uit

In de loop van de avond begint Lisa zich zorgen te maken. “Het was de tijd van de avondklok. Normaal was hij altijd voor negen uur thuis. Maar toen niet. Ik probeerde hem te bellen, maar zijn telefoon stond uit. Toen dacht ik wel: hier klopt iets niet.”

Lisa belt allerlei vrienden en bekenden om erachter te komen waar Ercan is, maar niemand weet iets. Ze besluit daarop de politie te bellen en hem als vermist op te geven. “Die nacht kon ik niet slapen. Er ging van alles door mijn hoofd. In het begin nog niet het ergste. Misschien had hij wel gedronken en was hij opgepakt, dan zou ik een dag later wel weer iets van hem horen. Maar de volgende dag hoorde ik ook niets.”

Het duurt niet lang of de politie zet een groot team op de vermissingszaak. Een zogenoemd Team Grootschalige Opsporing (TGO) waarbij tientallen rechercheurs worden ingeschakeld. In Deventer worden woningen doorzocht aan de Zevenbergenstraat en aan de Lebuïnuslaan. Een misdrijf wordt niet uitgesloten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in