‘Enorme knal’ in Deventer, auto mogelijk doelwit vuurwerkbom

Bron: RTVOost

Inwoners van het Havenkwartier in Deventer zijn vanmorgen opgeschrikt door ‘een enorme knal’. De explosie was rond half zes en werd in grote delen van de stad gehoord. Na de knal werd een zwaar beschadigde auto ontdekt op een parkeerterrein aan de Scheepvaartstraat in de wijk Havenkwartier.

Bewoners van een studentenflat naast het parkeerterrein vertellen dat de knal ‘enorm’ was. Ze zaten naar eigen zeggen rechtop in bed. Als zij naar buiten kijken, zien ze op het parkeerterrein een auto in brand staan. De witte Audi is aan de voorkant zwaar beschadigd: de voorbumper is weggeblazen en de auto staat vol rook. Ook omliggende auto’s hebben schade opgelopen en verspreid over het parkeerterrein liggen papiersnippers.

Mogelijk vuurwerkbom

Of de gehoorde knal en de autobrand met elkaar te maken hebben wordt door de politie onderzocht. Onder de auto is een fles met een ‘verdachte vloeistof’ gevonden, deze is in beslag genomen.

Wat de explosie heeft veroorzaakt is niet duidelijk. Door de hoeveelheid gevonden papiersnippers wordt er rekening mee gehouden dat er een vuurwerkbom is afgegaan. of de witte Audi daarbij een gericht doelwit was, is niet duidelijk. De directe omgeving is afgezet en de politie zal later vandaag aanvullend onderzoek doen.

Foto: News United via RTVOost

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer