Energiek Boerhaar wil groene energie opwekken met behoud van landelijke uitstraling

Duurzame energie opwekken uit zon en wind, en toch de mooie landelijke uitstraling behouden. En dan ook nog op zo’n manier dat de lokale gemeenschap profiteert van een eventueel verdienmodel. Dat gaat de nieuwe coöperatie Energiek Boerhaar doen.

Ook in Olst-Wijhe is het de bedoeling dat de gebruikte energie in 2030 al voor de helft duurzaam opgewekt moet worden. De energiecoöperatie wil binnen de door gemeente aangegeven richtlijnen duurzame energie opwekken in de regio Boerhaar door middel van zon en wind. Maar dat mag niet ten koste gaan van de mooie landelijke uitstraling. Een belangrijk uitgangspunt hierbij is dat de opbrengsten van de coöperatie zoveel mogelijk beschikbaar komen aan het gebied en haar inwoners.

Alle inwoners en alle rechtspersonen van Boerhaar en omstreken die verduurzaming en duurzame energie een warm hart toedragen kunnen lid worden. Dat geeft de mogelijkheid mee te investeren in de projecten. Dan profiteer je niet alleen van de opbrengsten maar draag  je ook bij aan de leefbaarheid van de gemeenschap.

Het bericht Energiek Boerhaar wil groene energie opwekken met behoud van landelijke uitstraling verscheen eerst op Opinie in Salland.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie