-0.4 C
Deventer
vrijdag, december 3, 2021

Elton John, Dua Lipa & Pnau – Cold Heart

Kruis de melodieuze pop van Elton John met de moderne danssound van Dua Lipa, laat het nog even langs de knoppen en schuiven van het succesvolle Australische producerstrio Pnau gaan en je hoort iets heel nieuws, al is het dan gestoeld op oude hits. Want behalve Sacrifice, van het album Sleeping with the past uit 1989, zit er in Cold heart ook nog een flintertje Rocket man. Dat uit 1972 stammende liedje is sinds de gelijknamige film uit 2019 Johns nieuwe lijflied.

De krachtenbundeling van de vertegenwoordigers van uiteenlopende muziekstijlen is niet zo gek als hij mag klinken. Met Pnau, destijds nog een duo, werkte John in 2012 al samen. Ook toen overigens door gebruik te maken van oude opnames van de Brit. Demo’s uit zijn beginjaren – geen hits – vormden de basis van synthesizerpopliedjes die een heel album vulden (Good morning to the night).

Dat Elton John iets zou gaan doen met Dua Lipa, met haar 25 jaar nog net geen halve eeuw jonger, zat er wel aan te komen. De zangeres die in mei 2022 twee keer in de Ziggo Dome staat, ontving in november de veteraan als special guest tijdens een van haar livestreams. En neem de duetten op YouTube uit april van dit jaar, toen de zangeres te gast was op Johns jaarlijkse opwarmfeestje voor de Oscars. Samen zingen ze net zo makkelijk Bennie and the Jets (1973) als Love again (2020), het lied van Dua Lipa’s succesvolle album Future Nostalgia.

Het resultaat van hun chemie is Cold heart, woorden die zijn ontleend aan de tekst van Sacrifice. Het lied zit slim in elkaar; Elton John zingt de tekstdelen uit Sacrifice waarna Dua Lipa twee tekstregels uit Rocket man koppelt aan nieuwe tekst. Gekoppeld aan de Australische beats en geluidseffecten levert het een dansbaar nummer op, dat bij liefhebbers van beide artiesten tot de verbeelding kan spreken.

Het is de vraag of de twee het hierbij laten, of dat er nog meer aankomt. Daarover laten ze zich nog niet uit, beiden beperkten zich deze week tot opgewonden berichtjes op Facebook en Instagram over de single, die overigens vergezeld wordt door een fraai animatieclipje. Mooie bijvangst is sowieso de aandacht die de twee generaties popheersers genereren bij elkaars achterban, die van nature niet bepaald overlapt.

Zo’n mooi duet is ook onze muziekredactie niet ontgaan. Deze week is Cold Heart de hele week Sallandschijf op Salland1.

Als je toch bezig bent!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

812FansLike
1,910VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer