Eerste ‘tiny-house’ Olstergaard een feit

Deze week werd in de nieuwbouwwijk Olstergaard de 1e woning op een eerder aangebrachte schroeffundering geplaatst. Een tiny house gemaakt bij Liberté Tiny Houses in Werkendam. Op een dieplader werd de kant-en-klare woning naar Olst gebracht. Vandaag werd dit tiny-house al door de bewoner in gebruik genomen.

Robert Jan Leerink

Een tiny house is op duurzame wijze gebouwd en is bedoelt om het hele jaar door bewoond te worden. Tiny houses komen voort uit een trend die is begonnen in Amerika. Toen vanaf 2008 de economische crisis de huizenmarkt verzwakte, ontstond er onder een groep Amerikanen de behoefte om goedkoop, onafhankelijk en flexibel te wonen.

Zij gingen aan de slag met het bouwen van hun eigen huisjes, de zogeheten tiny houses. Bewoners van een tiny house kiezen naast financiële vrijheid ook voor tiny houses vanwege het duurzame aspect. Leven in een tiny house verkleint de ecologische voetafdruk, door het kleine woonoppervlak. Er is minder ruimte om bezittingen op te slaan, waardoor bewoners in de regel minder eigendommen hebben.

Redactie
Redactie
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,011VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer