Eerste exemplaar jubileumboek ‘Geweldig Genoten’ uitgereikt aan erelid Theo Kortstee

Het was genieten tijdens de feestelijke receptie van Muziekvereniging Salland die afgelopen zaterdag werd gehouden ter ere van het 100 jarig bestaan. Het Dorpshuis in Lierderholthuis was voor deze gelegenheid feestelijk aangekleed en rijkelijk gevuld met maar liefst 250 aanwezigen. Het was een gezellige reünie van leden, oud-leden, muziekinstructeurs, dirigenten en een delegatie van muziekverenigingen uit de buurt.

Voorzitter René Elshof opende het bal en hij blikte hij terug op 100 jaar Muziekvereniging Salland en hoe de muziekvereniging is opgericht door Pastoor Hendriks in 1922, omdat hij muziek mistte in het dorp.

Daarna was het de beurt aan Burgemeester Dadema. ” Waar ik ook kom ik zie het orkest van Muziekvereniging Salland dan ook. Tijdens Koningsdag in Laag Zuthem, de bonte carnavalsoptocht in Heino en de Sinterklaas intocht in Lierderholthuis. Daar zijn jullie erg goed in. Hou dat nog jaren vol, ”
Ook de heer Jack Stolp, voorzitter van de Overijsselse Bond van Muziekverenigingen -OBM- was aanwezig om een cadeau en speldje met oorkonde te overhandigen aan voorzitter René Elshof ter ere van het 100 jarig bestaan.

Jubileumboek

Tijdens de receptie werd ook het jubileumboek “Geweldig Genoten” officieel gelanceerd. De jubileumboekcommissie onder leiding van Jos Scholte Aalbes heeft in 9 maanden tijd dit boek “De druk zat er vol op. “De grootste klus was het fotoarchief bestaande 10.000 foto’s doorkijken en de mooiste selecteren. Niet alleen wij maar ook de fotoscanner maakte overuren, ” vertelt Jos enthousiast. Het jubileumboek geeft de totale historie van de vereniging weer met een mix van veel foto’s en leuke artikelen.

In Geweldig Genoten lees je verhalen van oud-leden, knipsels en krantenartikelen van vrogger, een overzicht van alle dirigenten en docenten, foto’s van alle kostuums en vele fotocollages van optochten, optredens en weekendjes weg.” Niemand minder dan oud-lid en erelid Theo Kortstee mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Het boek is een cadeautje voor de leden, maar natuurlijk voor niet-leden en geïnteresseerden te bestellen voor € 22,50 via muziekverenigingsalland@gmail.com.Muziekvereniging Ons Genoegen uit Heino bracht als verrassing nog een mooie serenade voor de jarige vereniging en roemde de samenwerking tussen de twee collega korpsen. De receptie liep rond 18.00 uur ten einde en werd afgesloten met een ludieke quizvraag. Voor de leden stond er daarna een lekker buffet klaar en volgde nog een lange nazitborrel. De jubileumreceptie was dus zeer geslaagd en een hele mooie opmaat naar een volgende mijlpaal in dit jubileumjaar. Dat is de uitvoering op 22 april.

Foto: Burgemeester Dadema aan het woord

Fotografie: Maeike Blauw Fotografie

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer