Een mooi weekend in aantocht met Averlose kermis en Olsterfeest

Het is weer de derde week van september, hét weekend van de Kermis in Averlo/Frieswijk. Het weekend staat bol van de activiteiten. Een feest waarbij iedereen uit het buurtschap naar het feestterrein komt maar ook waar mensen uit de buurtdorpen als o.a. Wesepe en Schalkhaar het feest komen bezoeken.

In aanloop naar de festiviteiten sprak Luuk Steerneman in zijn radioprogramma De Steerneshow met Loes Lipman van de organisatie.

Voor jong en ouder
“De activiteiten zijn er voor iedereen. Van Bieproat’n voor de ouderen naar springkussens voor de kleinsten. De mooiste herinnering van Loes was een zeskamp, waarvoor ze enorm hebben moeten knutselen in de voorbereiding. Maar van elk onderdeel onthoud je wel iets wat leuk is,” aldus Loes.

Extra bijzonder
“Toen we in de coronaperiode zaten, waren we gebonden aan allerlei regels. Dat feest van 2021 gaat de boeken in als extra bijzonder waarbij iedereen een steentje bijdroeg. We stonden er echt voor met z’n allen en we wisten er toch een mooi feest van te maken.”

Populaire onderdelen
“Het publiek komt altijd graag naar de Averlose Markt met vintagemarkt, kindermarkt en allerlei kraampjes,” geeft Loes aan. Voor de jeugd is er een zandbak, traptrekkers. Op zondag is er bubblevoetbal en kinderen kunnen proefjes doen zoals slijm maken.

Parencup
Het meest spectaculaire onderdeel is volgens Loes naast de pubquiz de parencup. Dit gaat een hilarische spelshow worden. Loes kan nog niet verklappen wat het precies inhoudt, maar het zijn spelletjes die je als duo speelt. Het wordt voor iedereen en verrassing hoe dat eruit gaat zien. Je kunt nog een bericht sturen als je mee wilt doen.

Het gehele interview is hieronder te beluisteren:

Het Olsterfeest
Luuk belde ook met Robert Koerhuis en Tika Halsema van de organisatie en vroeg naar het hoogtepunt tot nu toe. Robert vertelt dat de Appelloop en het dorpsdiner een groot succes waren. Robert: “Voor elke doelgroep proberen we wat te organiseren en ook de Olster jaarmarkt trekt ieder jaar weer meer dan tienduizend bezoekers, aldus Robert. Hij is blij dat het feest weer ieder jaar plaatsvindt. Dit is in het verleden niet zo geweest en hij spreekt de hoop uit ook volgend jaar weer een mooi programma te kunnen verzorgen.

Het fragment met de organisatie van het Olsterfeest beluister je hieronder:

Het belooft zomers weer te worden dus dat zit allemaal goed. De organisatie van beide evenementen hebben er in ieder geval zin in.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer