Echtpaar Kogelman uit Mariënheem 70 jaar getrouwd

Op vrijdag 19 mei 2023 is het 70 jaar geleden, dat Marinus Kogelman en Dine Jansen Holleboom zijn getrouwd. Beide zijn ze geboren in Mariënheem: Marinus op 5 januari 1924 aan de Linderteseweg en Dine op 15 september 1929 aan de ten Haveweg.

Ze kregen al vroeg belangstelling voor elkaar toen Dine kwam te werken op de boerderij tegenover het ouderlijk huis van Marinus. Het was liefde op het eerste gezicht. Na een korte verkeringstijd zijn ze 12 mei 1953 voor de wet getrouwd en op 19 mei 1953 in de RK kerk van Mariënheem.

Ze namen de boerderij over waar Dine werkte. Het bedrijf was een gemengd bedrijf met koeien, varkens, kuikens en legkippen. En er werden 7 zonen en 2 dochters geboren.

De kinderen groeiden op, gingen hun eigen weg en vonden eigen stekkies. En werd de familie groter met de komst van 18 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen. Helaas hebben Marinus en Dine veel te vroeg afscheid moeten nemen van zoon André in 1991, dochter Marga in 1996 en kleindochter Lian in 2019. Dat waren erg moeilijke tijden voor hen en het hele gezin. Toch wisten ze steeds weer de draad op te pakken en de energie te vinden om door te gaan.

In 2004 zijn Marinus en Dine gestopt met de boerderij en zijn ze verhuisd naar de Lindehof in Raalte waar ze nog steeds met plezier wonen. De boerderij is door 2 zonen en hun gezinnen verbouwd tot een dubbel woonhuis.

Ondanks hun hoge leeftijd zijn ze erg goed bij de tijd. Door de TV en het uitgebreid lezen van de krant kunnen ze over vele actuele onderwerpen meepraten. Hun grootste hobby is nog steeds kaarten. Alleen zijn er wel wat groepjes minder waarmee gekaart kan worden omdat het niet iedereen gegeven is om zo oud te mogen worden. De gezelligheid is bij het kaarten overigens belangrijker dan het winnen, maar fanatiek zijn ze nog steeds. Fietsen lukt niet meer maar dagelijks maakt Marinus nog wel zijn kilometers op de hometrainer. Dine kan nog steeds goed met de naaimachine overweg en heeft zich ook het werken op een laptop aangeleerd, zodat ze nu kan mailen met familie en kennissen. Van de auto werd onlangs afscheid genomen. Vijf jaar geleden kwam de burgemeester ook op bezoek om hen persoonlijk te feliciteren met hun 65 jarig huwelijk. En bij het afscheid werd nog gezegd: wie weet tot over 5 jaar. En nu is het al zover.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer