Dynamisch op weg beloond met MKB !dee prijs

Sallandse Wegenbouw en De Kern Maatschappelijke Dienstverlening zijn winnaar van het MKB !dee voor het project Dynamisch Op Weg. De prijs werd op 2 december uitgereikt door Staatssecretaris Mona Keijzer.

Dynamisch Op Weg is een project waarmee jongeren die op school uitvallen of dreigen uit te vallen, op weg worden geholpen naar een baan.

MKB !dee is een subsidiemodule van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en wil mkb’ers stimuleren om meer te investeren in scholing en ontwikkeling van huidig en toekomstig werkenden.

Dynamisch op Weg is een initiatief van de Sallandse Wegenbouw, De Kern en ROC Twente. Zij hebben de afgelopen periode in de praktijk hun projectidee ontwikkeld. Dat idee krijgt door de verleende subsidie een kickstart in een samenwerkingsverband van Sallandse Wegenbouw, De Kern, Onderwijs, werkgevers, gemeenten en branchevereniging Bouwend Nederland.

Het ingezonden idee is beoordeeld door MKB !dee, Op het vlak van kwaliteit en innovatie scoorde het bovengemiddeld, en het draagt sterk bij aan het verwezenlijken van de doelen van MKB !dee; zo luidde het oordeel van de commissie. In een totaal van bijna tweehonderd inzendingen belandde Dynamisch op Weg bij de eerste dertig. Dat is royaal binnen de categorie die subsidie ontvangt.

Het vernieuwende van de aanpak van Dynamisch op Weg is dat de deelnemers een honderd procent baangarantie krijgen bij één van de 35 aangesloten bedrijven. Dat is in de ontwikkelfase al succesvol gebleken: zeker vijftien deelnemers vonden de weg naar betaald werk. Anderen maken flinke stappen op weg daar naar toe. “We zijn erg blij met dit eerste resultaat,” aldus Johan Middelkamp, directeur van de Sallandse Wegenbouw. “En we zijn overtuigd van onze aanpak: we gaan eerst gewoon aan het werk. Dan leer je elkaar wel kennen.”

“Het is niet voor niks dat ze het moeilijk hebben op school. Daar zit veel problematiek achter,” beaamt Hans Bonten, directeur van De Kern. “Maar ze gaan er vanzelf over vertellen als ze aan het werk zijn. En dan is er ook het vertrouwen. Daarmee kunnen we achterliggende oorzaken goed oplossen.”

Middelkamp en Bonten zijn het met elkaar eens: “We zien deze prijs als een erkenning. Niet alleen voor onze werkwijze, maar ook voor onze samenwerking. We doen het voor de samenleving en onze winst is dat jongeren die het lastig hebben tóch aan het werk komen. Dat we dit hebben bereikt, danken we aan ons samenwerkingsverband, met werkgevers, onderwijs en gemeenten. Het is geweldig dat we nu samen verder kunnen.”

Sportnieuws uit de regio Salland

 • Inhoud 395ste uitzending Salland Sport

  Morgen (zondag) is tussen 14:00-17:00 uur is de 395ste uitzending van Salland Sport (voorheen Airplay Sport) op Salland1 te horen. Daarin wordt er verslag gedaan van Rohda Raalte – FC Winterswijk (1E), ATC 65 – Wijhe ‘92 (2J) en de 2e helft van de damesvoetbalwedstrijd Loenermark VR1 – Overwetering VR1 (begint om 13.00 uur). Daarnaast zijn er tussen 4 en 5 uur nabeschouwingen met trainer Sander Poll van SC Overwetering, Ozan Ihtiyar van Mariënheem en Maikel Jansen of Lorkeers van SC Wesepe.

  De handbalnabeschouwingen tussen 16.00 en 17.00 uur zijn met Jeske Blom van Wijhe ’92 dames 1 en trainer Gert Wessels van H.H.Z.D. dames 1. Daarnaast hebben we wellicht ook nog een nabeschouwing met SC Overwetering dames 1.

  Verder houden we de wedstrijden bij van alle voetbalwedstrijden uit Salland en de Eredivisie, hoor je het laatste sportnieuws uit Salland en alle uitslagen en standen uit Salland.

  Heb je zelf nog sportnieuws uit Salland dat je onder de aandacht gebracht wil hebben? Dan kun je dat mailen naar sport@salland1.nl, een bericht sturen via Twitter (@Salland_Sport) of Facebook (facebook.com/SallandSport). Tijdens de uitzending kun je bellen of appen naar de studio via 0572-360188.

  Salland Sport is elke zondag te beluisteren tussen 14.00 en 17.00 uur op Salland1 via 105.1 en 105.7 FM, online via salland1.nl/luisteren, DAB+ en via de kabelradio op 104.1FM.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie