13.4 C
Deventer
maandag, oktober 18, 2021

Duwt GA Eagles de rivaal nog verder het moeras in?

Eindelijk weer een IJsselderby! Behalve prestige en eer gaat het in Deventer ook om dure punten. Hekkensluiter PEC beleeft de beroerdste seizoensstart ooit. 

Voor het eerst sinds 2017 staat de IJsselderby weer op de rol in Deventer. Destijds won PEC in de Adelaarshorst met 1-3. Na vijf minuten was het al 1-1 door goals van Pedro Chirivella en Queensy Menig. De Zwollenaren wonnen het levendige duel door goals in de slotfase van Django Warmerdam en Bram van Polen (penalty).

Het was pas de tweede keer dat PEC een eredivisieduel won bij de grote rivaal. De eerste PEC-zege dateert van 1987 toen het 0-3 werd door een eigen goal van Tjalling Dilling en treffers van Foeke Booy en Edwin van Ankeren.

Go Ahead ging vijf keer juichend van het eigen veld op het hoogste niveau. De laatste keer was zeven jaar geleden. In 2014 werd het 3-2. Alle Go Ahead-treffers vielen voor rust: Jeffrey Rijsdijk, Fernando Lewis en Bart Vriends waren de makers. Stefan Nijland en Tomas Necid scoorden de Zwolse goals.

Het is een derby in de staart van de ranglijst. Go Ahead staat 16e met drie punten. De cijfers van PEC zijn het allerslechtst van de eredivisie: nul punten en nul goals. Nooit startte PEC slechter en de evenaring van een vervelend clubrecord lonkt. In 1978 slaagde PEC erin om vijf duels op rij geen goal te maken in de eredivisie.

Aftrap: zondag 12.15 uur

Als je toch bezig bent!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

812FansLike
1,874VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer