Duurzaamheidscoalitie gaat voor biodiverse speelplaatsen en ontmoetingsplaatsen

Afgelopen zomer leidde ‘groengesprekken’ met initiatiefnemers van 900 jaar Raalte er toe dat de duurzaamheidscoalitie (D66, PvdA en GL) samen met Burgerbelangen en 900 jaar Raalte, energie hebben ervaren op het gebied van vergroening, groenbeleid en biodiversiteit. Energie die ertoe leidde dat we vorige week twee prachtige groenvoorstellen, gegoten in twee amendementen, met alle partijen, hebben ingediend. Een prestatie die alleen gelukt is door de samenwerking tussen alle politieke partijen, ambtenaren en het college.

Niels Folgers, fractieleider van D66 Raalte ging als volgt in op de twee groenvoorstellen tijdens de begrotingsbehandeling van 10 november:

“Eén van de twee groenvoorstellen krijgt in deze bijdrage extra aandacht, want dit is niet alleen een groen voorstel, het is ook een sociaal voorstel én een sportief toestel. 3 voor de prijs van 1. Het is een voorstel die helemaal aansluit waar D66 Raalte voor gaat: een gelukkige en gezonde samenleving. De komende jaren willen we biodiverse speelplaatsen en ontmoetingsplekken creëren, juist in wijken waar duurzame initiatieven niet automatisch van de grond komen. Groene oases waar mensen elkaar ontmoeten en kinderen kunnen spelen. Een groene omgeving, waar niet steen en beton de

boventoon voeren, maar waar natuurlijke spelen centraal staat, een plek waar natuur weer onderdeel wordt van de samenleving. Een plek die zorgt voor geluk en gezondheid voor iedereen.

Daarbij zijn we trots dat we vooruitlopend op het beleidsplan biodiversiteit 2023 met de raad willen gaan voor een toekomstig bestendig maaibeleid, maaibeleid dat de biodiversiteit versterkt. Mooi dat we de inwoners komend jaar alvast goed willen meenemen.”

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer