Drukte bij ruilmiddag voor historische plaatjes

In samenwerking met een bekende supermarkt en het Olster Erfgoed is het boek ‘Olst, door de jaren heen’, uitgebracht. Het boek geeft inzicht in de historie van Olst. Door middel van plakplaatjes, verkrijgbaar door aankopen bij de supermarkt kan men bij de teksten in het boek afbeeldingen uit de historie van Olst plakken.

Er was veel belangstelling om de plaatjes te ruilen

Op 9 december werd het eerste exemplaar van het plakboek uitgereikt aan burgemeester Yvonne van Mastrigt, door supermarkt eigenaar Dick van den Hoven en Ans Mensink, voorzitter van ‘t Olster Erfgoed.

Blijkbaar wil Iedereen ‘Olst’ compleet hebben. Daarom was het woensdagmiddag erg druk op de ruilmiddag in het Holstohus van historische plaatjes voor in het plaatjesalbum.

Er werden “goede zaken” gedaan

Tientallen mensen stonden te dringen rond de tafels, papiertjes met cijfers in de hand, op zoek naar de ontbrekende plaatjes. Het ging ze met met name om de laatste zestien plaatjes.

De enthousiaste verzamelaars zijn voornamelijk volwassenen zoals Johan Diele uit Olst maar die kwam om zijn kaartjes weg te geven. “Ik doe er graag iemand anders een plezier mee”.

Johan Diele

De spaaractie is wegens succes verlengd t/m 18 februari.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer