Drinkbare IJssel

Binnen 30 jaar een IJssel die schoon genoeg is om uit te drinken. Dat is de droom van Li An Phoa. Daarom loopt ze van 7 tot 18 juni 2021 langs de hele IJssel, van Westervoort tot het IJsselmeer, en gaat ze in gesprek met bewoners, schoolklassen, vissers, boeren en burgemeesters over haar droom.


Het idee voor de IJsselwandeling ontstond tijdens de IJsselbiënnale in 2020. Sindsdien is er een kerngroep Drinkbare IJssel ontstaan waarin twintig organisaties meedenken en samenwerken om het uitdagende vergezicht van Li An te realiseren in het IJsselstroomgebied. Samen stelden ze het IJsselmanifest op. Iedereen die Li An onderweg ontmoet zal ze vragen om onderstaand manifest te ondertekenen en daarin te delen welke stap zij zelf zullen zetten om mee te werken aan een drinkbare IJssel.

Op zaterdag 12 juni deed Li An Phoa rond het middaguur Olst aan en tijdens het “ Broodje IJsselmanifest” bij de veerpont konden belangstellenden hun zelf meegebrachte broodjes opeten en het manifest ‘Drinkbare IJssel in 2030’ ondertekenen.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer