Driekorendag bezorgt zangers kippenvel

Afgelopen zondag 19 mei heeft dirigente Ruurdtje van den Berg voor het eerst al haar drie koren bij elkaar gebracht in een middag vol gezamenlijke zang en optredens.

Bijna vier jaar geleden startte van den Berg, wonende te Olst, een Wereldkoor in Olst en een tweede koor in Diepenveen en één jaar geleden kwam daar het Wereldkoor in Wijhe bij. Zondagmiddag organiseerde zij voor het eerst een zangmiddag voor al haar drie koren in de grote zaal van het Buurthuis op Overkempe.

In deze zaal met prachtige akoestiek zongen de 60 koorleden van de drie koren gezamenlijk de sterren van de hemel. “Om met zoveel mensen te zingen was verbindend en hartverwarmend”, vertelt één van de Olster koorleden Heleen van Polen. “De akoestiek van de ruimte zorgde ervoor dat de koren boven zichzelf uitstegen”, noemt Henk Duinker, een van de tenoren uit Diepenveen, “maar ook de inspiratie en het glimmend enthousiasme van onze dirigente droeg daar aan bij. “ De middag bezorgde dirigente van den Berg meerdere momenten van kippenvel en ontroering en ze was niet de enige. De groep besloot al snel dat deze driekorenmiddag een jaarlijkse traditie gaat worden.

Wereldkoor Diepenveen bestaat uit 44 personen. Er wordt elke maandagavond gerepeteerd. Er is nog plek voor bassen en sopranen. Het Wereldkoor Olst heeft 26 leden en zingt elke donderdagavond en er is nog plek bij de bassen, de sopranen en de alten. Het Wereldkoor Wijhe is het jongste koor met 19 leden en er wordt gezongen op vrijdagochtenden. Er is nog plek bij alle stemgroepen, maar vooral mannen zijn welkom. De drie koren zingen a capella liederen van over de hele wereld. Dit levert een gevarieerd repertoire op, melancholische, vrolijk of swingend. Meer informatie is te krijgen is via koordiepenveen@gmail.com, wereldlied.olst@gmail.com of wereldlied.wijhe@gmail.com.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie