Dorpshuus Heino

Repaircafe | 25 januari 9.30 – 12.00 u
We gooien veel spullen bij het afval, zeker als ze stuk zijn! Maar als iets kapot is, is het niet meteen waardeloos! Neem het eens mee naar het Repair Café! Zaterdag 25 januari bent u tussen 9.30 uur en 12.00 uur van harte welkom in het Dorpshuus om kapotte spullen te laten beoordelen. Terwijl u een kopje koffie of thee drinkt, proberen enthousiaste vrijwilligers uw spullen te repareren.

Het moet wel gaan om kleine klusjes. Bijvoorbeeld een lamp die niet meer aangaat, een defect koffieapparaat of een cd-speler die niet meer open wil. Dit mag voor een vrijwillige bijdrage in ons spaarvarken. Voor het gebruik van nieuwe materialen zoals snoeren, stekkers of zekeringen moet u wel betalen. Ook slijpen wij messen en scharen en alle soorten metaalboren. Voor dit laatste betaalt u een kleine vergoeding.

Lezing: Pelgrimstocht door Japan

Op woensdag 29 januari kunt u vanaf 19.30 uur een lezing van Cees en Aly Wagenvoorde in het Dorpshuus Heino bijwonen. Cees en Aly liepen een aanzienlijk deel van een pelgrimstocht op het Japanse eiland Shikoku. Een eeuwenoude route, die in totaal tussen de 1200 en 1400 km lang is. “Vier weken lang gingen we te voet door de prachtige natuur en langs eeuwenoude tempels. Een van de aspecten van een pelgrimstocht is verandering. Wie een lange wandeltocht maakt, verandert. Je moet immers bereid zijn om je over te geven aan wat je tegenkomt op je pad. Plannen worden soms doorkruist, en je krijgt moeilijkheden te verstouwen. Toch had het lopen ver van huis en haard een grote aantrekkingskracht op ons. Een duidelijke eindbestemming voor deze tocht hadden we niet. Zo’n 500 km lopen zou mooi zijn, in de beperkte tijd die we tot onze beschikking hadden… We schaften een wit hesje en een houten (wandel-)stok aan bij Tempel 1 en gingen op pad.”

De lezing geeft een impressie van een niet-alledaagse tocht. Een zware route, met verstilde tempelterreinen, eenvoudige onderkomens en bijzondere belevenissen. Kortom, alle ingrediënten voor een interessante lezing zijn aanwezig. Kaartjes kosten 6,50 en zijn te reserveren via lezing of aan de balie.

Soepcafé

Op vrijdag 31 januari kunt u het Soepcafé van het Dorpshuus Heino bezoeken. Iedereen is welkom om te genieten van een vers bereid kopje soep. Het doel van het Soepcafé is het versterken van de sociale contacten. Onder het nuttigen van een kop soep en in een ongedwongen sfeer is het makkelijk nieuwe contacten te maken. De ingrediënten voor de soep worden geleverd door supermarkt Boni en de biologische supermarkten Overesch en Kleinlangevelsloo. Er wordt vooral gewerkt met producten die niet meer in de winkel verkocht kunnen worden maar nog heel goed te eten zijn. De koks maken er iets lekkers van en zo draagt het Soepcafé bij aan een duurzame samenleving. Er worden steeds meerdere soorten maaltijdsoep geserveerd, afhankelijk van de producten die geleverd worden. Stokbrood met kruidenboter staat ook op het menu en misschien wel een toetje. U kunt aan de bar van het Dorpshuus een drankje bestellen, dit is voor eigen rekening. Voor de maaltijd zelf wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. U dient wel een (gratis) kaartje te reserveren aan de balie. De inloop is vanaf 17.00 uur. U bent van harte welkom.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie