Dorpsboomgaard Heino wint eerste prijs in actie ‘Overijssel maait niet’

Afgelopen week ontving Dorpsboomgaard Heino de eerste prijs in de actie ‘Overijssel maait niet’. Onder dit motto vraagt het IVN Overijssel vooral niet te maaien in de maanden mei tot en met augustus. Onder andere paardenbloem, margriet, duizendblad en rolklaver krijgen dan de kans te bloeien. Dit leidt tot meer nectar en stuifmeel voor bijen en vlinders.

Tekst gaat verder onder video…

Videoverslag & interviews: Benjamin Borgman
Montage: Marcel Middelveld

Plan ontwikkeld
De Dorpsboomgaard heeft een ‘Plan voor biodiversiteit en maaibeheer’ ontwikkeld. Dit plan was goed voor de eerste prijs in deze actie. De prijs bestaat uit een cheque ter waarde van € 200 van biologische kweker Holsto Tuinen in Olst.

Educatieve functie
De Dorpsboomgaard Heino bestaat sinds 2016. Deze is ontwikkeld in overleg met de gemeente Raalte. De boomgaard heeft ook een educatieve functie. Onlangs nog bezocht een groep leerlingen de dorpsboomgaard voor het maken van een insectenhotel.

Tien vrijwilligers
Een werkgroep van tien vrijwilligers onderhoudt het hele jaar door de dorpsboomgaard. Nieuwe vrijwilligers zijn uiteraard van harte welkom. De boomgaard bevindt zich aan de Raalterstraat/ Weversweg (Heino Zuid). Voor meer informatie, zie de website.

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer