Door de ogen van Sonja -Terug en vooruitblikken

Het was me een jaartje wel, er brak een oorlog uit die ik niet zag aankomen. Gevolg: een economische crisis met daarbij horende vluchtelingen en wooncrisis.
Ik kreeg nieuwe kansen op werkvlak. Iedere dag met media bezig zijn, een mooie reis waar ik nog elke dag van geniet maar wat hoor en zie ik veel. Soms moet ik ook even uitzoomen, het is niet altijd goed nieuws he? Gelukkig kan ik me focussen op waar iedereen zich druk om maakt en waar iedereen over praat. Ik douche wel lang en vaak ja, dus daar heb je het dan over. Kan het wat minder? Ja hoor, crisis is er wel vaker geweest en praat maar eens met ouderen. Vooral die de oorlog nog hebben meegemaakt. Die wisten pas van armoede.

Levensmiddelenkastje
Armoede, door de crisis is het dichterbij gekomen. In de buurt een initiatief om een buitenbibliotheekkastje om te bouwen tot levensmiddelenkastje voor iedereen die iets wil geven en iets kan gebruiken, zo staat op Facebook. Ik ga er naartoe om wat spullen te doneren en ben even in shock, dat dit nodig is.
Op visite bij een bekende bemerk ik dat het wel erg koud is en hij draagt zelf een dikke fleece overjas. De energierekening he? Hij heeft een variabel contract en zijn loon is niet gestegen helaas. De boodschappen bij iedereen, dat is te merken. Kaas van bijna twintig euro per kilo, zijn ze helemaal betoeterd?

Tijd voor een feestje?
Wanneer wordt het weer stabiel? Geen idee. Die oorlog stopt pas wanneer Poetin zijn zin heeft en dat gaat nog wel even duren. Of er staat wel weer een andere gek op. Vandaag werd bekend dat er weer massaal vuurwerk is gekocht. Ik kan het niet helemaal rijmen met mijn beeld van armoede en zuiniger aan doen, maar ik begrijp natuurlijk wel dat mensen weer een feestje willen na de coronatijd en quarantaine gedoe. Dus ik proost op het nieuwe jaar. Veel geluk, gezondheid en gezelligheid met elkaar! Dat we maar mooi nieuws mogen maken in 2023 en ik hoop vooral goed nieuws.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer