DIJC organiseert schaatszomertraining voor recreanten

Veel recreanten rijden ’s winters hun rondjes op de ijsbaan, maar raken na het schaatsseizoen het ritme van de wekelijkse trainingen een beetje kwijt. En het voorjaar en de zomer zijn juist de maanden waarin je lekker conditioneel bezig kan zijn en je uitstekend op het schaatsseizoen kunt voorbereiden.

Daarom streeft de afdeling Marathon & Recreatie ernaar om een compleet pakket zomertrainingen te bieden. Dit jaar kun je bij DIJC terecht voor zowel droog- als skeelertrainingen, die voor een aantrekkelijk tarief worden gegeven door gerenommeerde trainers.

Droogtraining
Op de dinsdagavond geeft Jos Lodewijk haar wekelijkse droogtraining, bestaande uit een variëteit aan oefeningen die je basisconditie op peil brengen en die de specifieke schaatsspieren aanspreken. De training begint om 19.15 uur op de parkeerplaats van restaurant NuNu aan de Raalterweg (adres: Raalterweg 22, Schalkhaar). Het maakt niet uit of je net begint met trainen of dat je al jaren met de snelle jongens meerijdt: de groep is zeer gemêleerd en de trainingsprogramma’s zijn geschikt voor alle niveaus. Deelname kost slechts 60 euro voor het hele seizoen (DIJC-leden betalen 50 euro), dat doorloopt tot de ijsbaan weer opengaat. Je kunt ook kiezen voor de beperkte zomertraining en alleen de laatste zeven dinsdagen meedoen (vanaf 23 augustus). De kosten zijn dan 30 euro (leden 20 euro).

Skeelertraining
Op de donderdagavond kun je aan je techniek en conditie werken bij de skeelertrainingen van Cees Meester en Jessy Bierhof. Deze worden vanaf 20.00 uur gehouden op de skeelerbaan van Sportpark Keizerslanden (Borgelerdijk 6, 7415 ZH Deventer). De eerste training vindt plaats op donderdag 19 april.

Er zijn twee trainingsgroepen: voor beginnende schaatser/skeeleraars en voor de (zeer) gevorderden. Voor beiden hebben Cees en Jessy effectieve oefenprogramma’s in petto, van het optimaliseren van balans, afzet en snelheid tot het verfijnen van je bochtentechniek en het aanleren van geheel nieuwe vaardigheden. Daarnaast is er natuurlijk ook aandacht aan kracht en conditie. Bij de skeelertraining is een helm absoluut verplicht, hand- en kniebeschermers zijn zeer aan te bevelen.

In juli/augustus is er een korte zomerstop en daarna gaan we door tot het begin van het schaatsseizoen. Ook bij deze training zijn de kosten bescheiden: 75 euro voor de hele zomer (DIJC-leden betalen 65 euro).

De skeelertraining gaat niet door bij slecht weer omdat er op een nat wegdek niet veilig geskeelerd kan worden. In dat geval geven Cees en Jessy training in de sporthal van de voormalige school aan de Van Hetenstraat in Deventer.

Proeftraining

Heb je interesse of wil je gratis en vrijblijvend een proeftraining meedoen? Stuur dan een mailtje naar Theo van Gelder (t.vangelder@deventerijsclub.nl).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie