Dieksiepop is terug!

Na twee jaar op een houtje bijten mag de organisatie letterlijk de wei weer in en daar zijn zowel de organisatie als de ‘Dieksiepoppers’ ontzettend blij mee. Op 23 juli 2022 zal de 16e editie van Dieksiepop plaats vinden. Zoals gewoonlijk aan de Haarlerveldweg in Haarle, dit jaar echter op zaterdag in plaats van zondag. Na twee jaar op een houtje bijten mag de organisatie letterlijk de wei weer in en daar zijn zowel de organisatie als de ‘Dieksiepoppers’ ontzettend blij mee.

Toen André en Agnes Besten op een zaterdagochtend in de zomer van 2005 hun huis verlieten konden zij niet weten dat er die avond een legendarisch feest in hun tuin en woning plaats zou vinden. De drankjes en benodigdheden werden die middag op het laatste moment geregeld evenals de gasten van die avond. Wat volgde was een uitbundig feest en nog belangrijker: Het was het startschot voor Dieksiepop. Toen de nevel de volgende dag was opgetrokken kwam het besef dat het feestje alleraardigst was en dat het nog wel een keer gevierd mocht worden. De Dieksies en hun medestanders werkten hun ideeën uit tot een plan. En dat plan heette Dieksiepop…..

Dieksiepop is een kleinschalig muziekfestival in het oosten des lands. Geen gelikt festivalterrein, geen norse beveiliging, geen duur biertje, geen dure kaartjes. Dit prachtige festival beleefde in 2019 haar laatste editie. de edities in 2020 en 2021 gingen helaas niet door i.v.m. de pandemie. Dieksiepop heeft in de loop der jaren vele mooie acts op haar podiums gehad. Go Back to the Zoo, Handsome Poets, John Coffey, Bökkers, Death Alley, Indian Askin, The Damned Few, Paceshifters en DJ Sandstorm waren enkele van deze acts. Op Dieksiepop gaat niets te gek en kan alles. Dieksiepop is: Genieten, gek doen en de volgende dag wakker worden met een gelukzalig gevoel (en hoogstwaarschijnlijk hoofdpijn van een kleine kater)

Ook dit jaar is het Dieksiepop weer gelukt om een mooi programma samen te stellen met namen als DJ Marlon Galvao, The Damned Few, Headphone Players en afsluiter Tusky. Vooral die laatste mag je niet missen omdat de grondleggers van deze groep met hun oude band John Coffey er in 2013 voor zorgden dat de 11e editie van Dieksiepop de boeken in ging als meest legendarische ooit.

Kaarten zijn uitsluitend aan de deur te verkrijgen en kosten € 12,50 per stuk. De poorten gaan om 16:00 uur open.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer