Diekdaegen 2.0 succesvol (inclusief Fotoreportage)

De 26e editie van de Wiejese Diekdagen zit erop. De vernieuwde editie, de Diekdaegen 2.0, werd op donderdagavond 5 september spetterend geopend met een duik in het koude water. Het hele weekend was het een gezellige drukte in het dorp en in Park Wijhezicht.

Donderdag 5 september werd afgetrapt met een gezellige dorpsbarbecue. Xena Wimmenhoeve werd uitgeroepen tot de allereerste Kei van Wijhe en mocht de Wijhese Kei, een wisseltrofee, in ontvangst nemen. Daarna werden de Diekdaegen 2.0 spetterend geopend door Xena, voorzitter Jeroen Demmers en presentator André van der Zee. Zij namen gedrieën een duik in het ijskoude water en dompelden zich zo letterlijk onder in de Diekdaegen.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement. Fanatieke teams deden mee aan de jeugd- en bedrijvenzeskamp, de kermis draaide prima op zijn nieuwe locatie op het Van Dedemplein. De straten en het park stroomden zowel overdag als in de avonden vol. De Rommelmarkt XXL zorgde op zaterdag voor een gezellige drukte in de Langstraat. Op zondag organiseerden een aantal Wijhese ondernemers modeflitsen, waardoor het ook op zondag in de Langstraat gezellig druk was.

Het nieuwe festival Leven in de Brouwerij kende op zaterdag een geslaagde première. De nieuwe muziekstijl sloeg aan in Wijhe. Onder het genot van de muziek konden bezoekers terecht bij leuke stands en demonstraties. De pubquiz in de tent bleek een doorslaand succes. In een volle tent werd door teams fanatiek gestreden om een podiumplek. De Sterkste Man van Wijhe voegde, door de verandering van locatie, nieuwe onderdelen aan het programma toe. Zo moesten de deelnemers ditmaal onder andere een vrachtwagen in beweging zien te krijgen.

De oecumenische tentdienst en de brunch op zondag werden goed bezocht. Mede door het zonnige weer op zondagmiddag trok Smaek in ’t Park weer veel bezoekers naar een gezellig aangekleed Park Wijhezicht. De foodtrucks deden er goede zaken en de kinderen vermaakten zich met leuke workshops en activiteiten.

De vernieuwde Diekdaegen 2.0 zijn duidelijk geslaagd. De diverse podia in de Langstraat en de diversiteit in het muziekprogramma bleken succesvol. Het gevarieerde programma trok alle avonden vele bezoekers het dorp en het park in.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie