Dickens Festijn en Toneelgroep Beumer & Drost presenteren vrolijke komedie ‘Alles is Dickens’

Het Dickens Festijn viert dit jaar zijn 30ste editie. Ter ere van dit jubileum pakt Evenementenbureau dEVENTer extra uit. Naast het Dickens Festijn op 10 en 11 december en de première van audio-tour de ‘Dickens Walk’ van 6 t/m 30 december, presenteert dEVENTer in samenwerking met Deventer Toneelgezelschap Beumer & Drost de vrolijke komedie ‘Alles is Dickens’ in de Deventer Bergkerk van 8 t/m 16 december 2022.

Over ‘Alles is Dickens’

Simon Frederik (gespeeld door Maarten Wansink) is de artistiek leider van het amateurtheatergezelschap The Huffington Players. Op de vooravond van de première van ‘Alles is Dickens’ krijgt Simon te horen dat zijn medespeler helaas verhinderd is. Dit maakt het doorgaan van de voorstelling zo goed als onmogelijk. Wat nu? Burgemeester en Wethouders zullen tijdens de première het Dickens Festijn openen! Een regelrechte afgang dreigt. Maar plots is daar, vanuit het niets, een mysterieuze verschijning (door Paul Kooij). Een toneelspeler voor wie het werk van Charles Dickens geen geheimen lijkt te kennen. Hij komt Simon Frederik uit de brand helpen. Althans zo lijkt het.

‘Alles is Dickens’ is een vrolijk makende voorstelling in de sfeervolle Deventer Bergkerk waarin alles Dickens ademt.

Alles is Dickens
Bergkerk, Bergkerkplein 1, Deventer
8 t/m 16 december 2022

Tickets €13,50 te koop via www.dickensfestijn.nl of half november in beperkte oplage bij VVV Deventer, Brink 89

Maarten Wansink

Acteur Maarten Wansink is bij het grote publiek bekend van het Sinterklaasjournaal waar hij van 2001 tot 2018 te zien was als Huispiet. Hij speelde diverse rollen in onder andere de televisieseries als Flikken Rotterdam, Klem, Flikken Maastricht en Ik ook van jou.

Wansink studeerde aan de Toneelschool in Amsterdam. Na zijn opleiding speelde onder meer bij de Blauwe Maandag Compagnie, het Werkteater, Toneelgroep Amsterdam, het Nationale Toneel en het Noord Nederlands Toneel. Hij regisseerde het cabaretgezelschap Zak en As waarvoor hij de Nederlandse Cabaretprijs ontving.

In het hoorspel De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween, was hij de stem van Gerdin. Daarnaast speelde hij in diverse films (Nynke en Kruimeltje) en ook musicals waaronder de rol van Hildebrandt in Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? 

Paul Kooij

Toneelgezelschap Beumer & Drost werkte in een aantal producties met acteur Paul Kooij samen waaronder de meest recente Moord op de Wega en Reis om de wereld in 80 dagen. Paul studeerde af aan de Toneelschool Arnhem en was 10 jaar verbonden aan het Ro Theater te Rotterdam. Sinds 2007 is Paul freelance acteur en speelde bij vele Nederlandse gezelschappen als Jan Vos in de voorstelling Gas, Suburbia in de voorstelling Een Goed Jaar en Pier 21 in de voorstelling Skaad. Enkele van zijn vele film- en toneelrollen zijn die van Buurman Boordevol in Ja zuster, nee zuster, die van bankier Wilco Jiskoot in de tv-serie De Prooi. Samen met Burny Bos ontwikkelde hij het roemruchte kinderprogramma De Ko de Boswachtershow waar hij de figuur van Anton Gleuf gestalte gaf.

Over het Dickens Festijn:
‘Alles is Dickens’ is onderdeel van het Dickens Festijn waarin de 19e-eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie. Op zaterdag 10 en zondag 11 december 2022 wordt het historische Bergkwartier één groot ‘living outdoor theatre’; ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver komen tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden.

Organisatie

Theatervoorstelling ‘Alles is Dickens’ wordt georganiseerd door Evenementenbureau dEVENTer in samenwerking met Toneelgezelschap Beumer & Drost. Het ‘Dickens Festijn, ‘Alles is Dickens’ en ‘Dickens Walk’  zijn mogelijk dankzij de Gemeente Deventer, Provincie Overijssel, Nederlandse Spoorwegen, hoofdsponsor NV Bergkwartier en alle sponsoren van Deventer Evenementenstad.

Meer informatie:

www.dickensfestijn.nl 

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer