Deze jonge beginnende ondernemers durven het ook aan in de coronatijd

Leestijd: 2 minuten

Je eigen bedrijf beginnen is een grote stap. Helemaal in een tijd waarin corona onze levens zwaar beïnvloedt. Dat je je daardoor niet moet laten weerhouden, bewijzen drie jonge ondernemers. Een kijkje in de keuken van de succesvolle Deventer start-ups Sushi Brothers en Juicy Lucy.

Auteur: Isabel Molema

 De tweelingbroers Alexander en Robert (22) zijn samen eigenaar van Sushi Brothers. “Met ons menu en de manier waarop wij de sushi aftoppen, willen wij de inwoners van Deventer iets anders laten ‘beleven’ dan de sushi die zij gewend zijn. Wij staan echt voor kwaliteit”, aldus de broers. Voor de tweeling is Sushi Brothers een droom die uitkomt. Alexander: “Voordat we hiermee startten, heb ik veel ervaring opgedaan in de horeca. Toen is ook mijn passie voor sushi ontstaan. Ik wilde de fusion sushi die in grote steden geserveerd wordt naar Deventer halen. Momenteel werk ik samen met topchefs die hun passie voor sushi met mij delen. Wij onderscheiden ons door niet alleen standaardsushi te verkopen, maar ook sushi met een of meerdere sauzen en sushi met garneringen, voor de perfecte finishing touch. Ons doel is om Sushi Brothers tot een brand en begrip te laten uitgroeien; niet alleen in Deventer, maar ook in andere steden.”

Als je je ergens goed bij voelt en er echt in gelooft, moet je het gewoon doen. Met passie en hard werken kun je al je dromen waarmaken!

Voor Roos Reinders (29) kwam het ondernemen toevallig op haar pad: “Tijdens de eerste lockdown maakte ik voor mezelf een detox van sappen en daarop kreeg ik veel positieve reacties. Mensen vroegen of ik dat ook voor hen wilde maken. Zo gezegd, zo gedaan. Dit ging zo goed, dat ik besloot om de pop-up store Juicy Lucy te starten.”

Net zoals bij Sushi Brothers ligt de focus bij Juicy Lucy op de kwaliteit van de producten. “De versheid van de producten is het allerbelangrijkste, ik pers alles zelf. Niets wordt ingevroren.” Om met Juicy Lucy vernieuwend te kunnen blijven op het gebied van detox en sappen is Roos begonnen met de opleiding tot voedingsdeskundige.

De drie jonge ondernemers zijn een voorbeeld voor velen. Hun gouden tip om een onderneming te beginnen? “Als je je ergens goed bij voelt en er echt in gelooft, moet je het gewoon doen. Met passie en hard werken kun je al je dromen waarmaken!”

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

2,014FansLike
2,285VolgersVolg
2,074VolgersVolg
4,008AbonneesAbonneer