Deventer te zien in programma Huub Stapel

Langs de IJssel, een programma van acteur en presentator Huub Stapel. In dit programma gaat hij in vijf afleveringen langs steden en dorpen aan de IJssel, om daar mensen te ontmoeten die wonen of werken langs de rivier. En aankomende zaterdag is Huub Stapel in Deventer.

In deze aflevering gaat de van oorsprong Limburgse acteur en presentator onder andere naar een van de oudste steden in Nederland: ons mooie Deventer! Daar spreekt hij oud-voetballer en geboren Deventenaar Bert van Marwijk. Van Marwijk vertelt in deze aflevering over zijn verbondenheid met de voetbalclub Go Ahead Eagles, waar hij van 1969 tot 1975 heeft gevoetbald en adviseur is geweest in 2015.

Reis langs de IJssel
De reis van Huub Stapel begon in de zomer van 2022 in Westervoort, om vervolgens zijn weg naar boven te werken langs verschillende Hanzesteden en dorpen aan de IJssel. De Limburger bezoekt en spreekt inwoners die langs de rivier wonen. Zo ontdekt hij dat de rivier veel impact heeft gehad op mensen, de omliggende natuur en de handelsgeschiedenis.

Deze zaterdag is de aflevering te zien bij MAX op NPO 2 om 20:40 uur.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer