Deventer slaat op zondag 14 maart klimaatalarm

Drie dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen slaan mensen van Groningen tot Maastricht luid en duidelijk het Klimaatalarm. Zo ook in Deventer. Op zondag 14 maart om 14.00 uur organiseert de lokale Klimaatcoalitie Deventer een manifestatie op de Brink. Iedereen is welkom om corona-proof samen te komen en alarm te slaan. Dit om een duidelijk signaal af te geven aan de landelijke en Deventer politiek: Het roer moet om en wel nu!

Minder vlees eten, vaker met de fiets, lokale producten kopen… We kunnen het nog zo goed doen met zijn allen, maar als de overheid en bedrijven niet daadkrachtig voor mensen en het klimaat kiezen, blijft de klimaatcrisis bestaan. Daarom slaan we in meer dan 30 steden, waaronder Deventer, op zondag 14 maart het Klimaatalarm", zegt Janny Kerssies, woordvoerder van de Klimaatcrisis Coalitie Deventer “Wij willen een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid.

Tijdens de manifestatie op de Brink, die duurt van 14.00 tot 15.00 uur, zal er door bezorgde inwoners stil gestaan worden voor het klimaat. Er zal een gevarieerd programma zijn met optredens van zangers, dichters en sprekers. Om 15.00 precies zal er, in alle steden tegelijkertijd, met wekkers, fluitjes, deksels en pannen het Klimaatalarm klinken.

Veiligheid staat voorop, we houden ons, in overleg met de gemeente, aan de corona-maatregelen. Ook vanuit huis, balkon of tuin kun jij je stem stem laten horen. En via de landelijke live-uitzending kan je volgen hoe er verspreid over het hele land het Klimaatalarm klinkt.

Het klimaatbeleid moet en het kán anders. De klimaatcrisis wacht niet.

Wil je naar de manifestatie op de Brink komen? Dan is aanmelden verplicht via https://klimaatmars2021.nl/doe-mee/doe-mee-als-deelnemer/

App of bel je vrienden, meld je aan als vrijwilliger in Deventer https://klimaatmars2021.nl/doe-mee/doe-mee-als-vrijwilliger/, volg onze social mediakanalen die te vinden zijn via https://linktr.ee/klimaatalarmdeventer, like en deel onze berichten.

Het Klimaatalarm is een initiatief van de landelijke Klimaatcrisis Coalitie. Samen met ruim 30 lokale Klimaatcrisis Coalities in heel Nederland voeren we in 2021 de druk op om de politiek in beweging te krijgen. Het Klimaatalarm is de eerste stap. Janny Kerssies: ”Dus ook na de verkiezingen laat de Klimaatcrisis Coalitie van Deventer nog van zich horen!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie