Deventer Schouwburg zoekt koorleden voor Dickens Zingt

Het Dickens Festijn zit er weer aan te komen. Daarbij hoort het jaarlijkse Dickens Zingt, en daarvoor is de Deventer Schouwburg opzoek naar enthousiaste zangers en zangeressen (met zang- of koorervaring). Er zal een auditie zijn om zo een koor samen te stellen.

Dickens Zingt is een theatervoorstelling met een projectkoor in de grote zaal van de Deventer schouwburg. Dit vindt plaats op 17 december. Het verhaal is geschreven door Nick Teunissen (acteur en theatermaker), de regie van dienst is Wilma Licht en het koor wordt geleidt door Karel Tadema. Het verhaal van de voorstelling speelt zich af in de tijd van Dickens.

De audities
Op 5 november zijn de audities om het koor samen te stellen. Project leider Evi Zaalberg geeft uitleg over de audities: “De selectie voor de spelers en het koor vindt plaats in kleine groepjes. Tijdens de selectie zullen Karel en Wilma vragen om stukjes te zingen en/of te spelen. De selectanten krijgen dit voorafgaand aan het selectiemoment toegestuurd. In het koor is er ongeveer plek voor 50 mensen, en de minimum leeftijd is 18 jaar. Kinderen kunnen zich wel opgeven voor rollen in de voorstelling.”

Foto gaat verder onder de tekst

Foto: Olger Star

Moeilijke keuzes maken
“Nadat alle selectanten geweest zijn, zullen Karel en Wilma met elkaar in gesprek gaan en de personen bekend maken die in het projectkoor mogen en welke mensen een rol krijgen. Dit wordt bekend gemaakt in de week na de selectie. Er wordt natuurlijk gelet op zangkwaliteit maar ook op podiumpresentatie. Dat klinkt allemaal heel serieus maar het is natuurlijk belangrijk dat er enthousiasme wordt uitgestraald door de mensen die op het podium staan”.

Vorig jaar evenaren
Zelf heeft Evi Zaalberg er veel zin in: “Ik vind zelf het Dickens festijn één van de leukste weekenden van het jaar en vind het daarom ook hartstikke leuk dat wij dit jaar weer een grote zaalvoorstelling hebben. Vorig jaar hadden wij een Dickens voorstelling in een heel andere vorm. Deze verkocht helemaal uit en ik hoop natuurlijk dat we dit jaar ook de voorstelling helemaal uitverkopen”.


Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer