Deventer krijgt miljoen euro voor flexwonen van het Rijk

Deventer krijgt een miljoen euro subsidie van het Rijk om flexibele woonruimte in Deventer mogelijk te maken. Hiermee wordt het mogelijk om woningen te realiseren voor doelgroepen die anders moeilijk aan een woning komen.

Het college diende een subsidieaanvraag in voor de Regeling huisvesting aandachtsgroepen van het Rijk ten behoeve van de bouw van flexwoningen. Het Rijk heeft de aanvraag gehonoreerd en verstrekt 1 miljoen euro subsidie.

Mensen die met spoed een woning nodig hebben, maken weinig kans nu de druk op de woningmarkt zo hoog is. Om dit probleem op te lossen besloot het college dit voorjaar om samen met de woningcorporaties te zoeken naar locaties voor tijdelijke woningen, en naar woonconcepten die passen bij deze flexwoningen.

Oplossing

Wethouder Rob de Geest: “De zoektijd voor een sociale huurwoning loopt steeds verder op en er komen minder woningen vrij voor verhuur. Voor mensen die met spoed woonruimte nodig hebben, kan een flexwoning een oplossing zijn. Deze subsidie van het Rijk zorgt ervoor dat we de flexwoningen sneller kunnen realiseren.”

Aanvulling

Flexwoningen zijn relatief eenvoudig te realiseren. De woning en de locatie kunnen tijdelijk zijn. Omdat huurders er relatief kort wonen, komen deze woningen regelmatig beschikbaar voor nieuwe huurders. Flexwonen is een aanvulling op de reguliere woningmarkt. Deze woonvorm is bedoeld voor mensen die snel behoefte hebben aan een dak boven hun hoofd, zoals mensen die in scheiding liggen, uitstromen uit beschermd wonen of alleenstaande statushouders.

Zoeken naar locaties

Zoeken naar plek voor flexwoningen is aanvullend op de zoektocht naar reguliere bouwlocaties. Corporaties Rentree en Woonbedrijf ieder1 hebben aangegeven flexwoningen te willen realiseren, en zoeken met de gemeente naar geschikte plekken. In eerste instantie gaat het om ongeveer 200 wooneenheden, verspreid over verschillende locaties.

Redactie
Redactie
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,015VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer